Gündem

Çin’de mahsur kalan Türk öğretmen ülkeye dönüş yapamıyor!

Çin’de ortaya çıkan coronavirüs yüzünden Türk vatandaşı Burak Teoman ülkeye dönüş yapamadığını söyledi. Teoman “Şu an dönmek istesem de nasıl döneceğimi, kendim bunun üstesinden nasıl geleceğim bilmiyorum.” dedi.

Çin’den dünyaya yayılmaya başlayan coronavirüs yüzünden bir çok ülke vatandaşlarının tahliyesini istemişti. Türkiye’nin de “Koca Yusuf Operasyonu” ile vatandaşlarının tahliyesini gerçekleştirdiği olayda Öğretmen Burak Teoman Çin’de kaldı.

Neden daha önce dönmediğini açıkladı

Sosyal medyada coronavirüs ile ilgili paylaştığı videolarla tanınan Türk vatandaşı Burak Teoman (27), Koca Yusuf Operasyonu ile neden Türkiye’ye dönmediğini açıkladı.
Teoman, “Bu, Çin’deki tüm Türkleri tahliye çalışması değildi. Bana çok soru geldi ’Sen niye gelmedin?’ diye. Benim onla gelmem mümkün değildi, çünkü o operasyon Wuhan ve çevresindeki vatandaşları kapsıyordu. Burada konsoloslukla görüştüm. Transit uçuşların olduğunu öğrendim. Onun için ekstra vize gerekiyormuş. Bende de o vize yok. Bu tarz sıkıntılar var. Bu kararı ne kadar alsam da birçok uçuş firması uçuşlarını iptal etmişler. Türk Hava Yolları seferlerin hepsini iptal etmişti. Diğer birçok havayolları da uçuşlarını iptal etti. Şu an dönmek istesem de nasıl döneceğimi, kendim bunun üstesinden nasıl geleceğim bilmiyorum.” dedi.

Eğitimleri uzaktan yapmaya çalışıyoruz

Çin’in Xi’an kentinde 3 yıldır İngilizce öğretmenliği yapan Teoman bulundukları siteden iki günde bir çıkmalarına izin verildiğini söyledi. Teoman uzaktan eğitim vererek işlerinin devam ettiğini belirterek açıklamasında, “Eğer bulunduğunuz siteden çıkmak istiyorsanız özel bir izniniz olması gerekiyor. O izinde de iki günde bir çıkabiliyordunuz. Şimdi onu da arttırdılar. Güvenlikten birçok sorulara maruz kalıyoruz. ’Nereye gidiyorsun?’ ’Ne zaman döneceksin?’ gibi. 25 gündür öğretmenler olarak okula gitmiyoruz. Eğitimleri uzaktan yapmaya çalışıyoruz. Çocukları bu şekilde desteklemeye çalışıyoruz. Dürüst olmak gerekirse şu an bu olayların bu şekilde devam etmesi beni tedirgin yaptı. Burada video çekmekte de problemler yaşadım. Bu ve buna benzer olaylardan dolayı Türkiye’ye dönme kararı aldım” ifadelerini kullandı.

Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir