Gündem

Çin’in Başkenti Pekin’de Omicron Vakaları Artıyor! Yetkililer Durumu Karmaşık ve Ciddi Olarak Değerlendirdi!

Çin’in başkenti Pekin’de ilk olarak 22 nisan tarihinde görülen Omicron varyantı kaynaklı Kovid vakalarında artış hız kesmeden devam ediyor. Şehirde son bir gün içerisinde 74 yeni vaka tespit edilirken, bunların 61’inde hastalık belirtileri gözüktü.

Şehrin doğu bölgesinde yer alan Şunyi semtinde yer alan Kırsal Ticaret Bankası çalışanları ve aileleri ile birlikte toplamda 21 kişide Kovid virüsü tespit edildi. Tüm şehir genelinde ise vaka sayısı bir önceki güne göre ikiye katlandı.

Karmaşık ve Ciddi Bir Durum

Pekin şehri Yerel Yönetim Sözcüsü Şu Hıcien salgın ile ilgili açıklamalarda bulundu. Durumun oldukça karmaşık ve ciddi boyutlarda olduğunu söyleyen yetkili isim, bulaşma zincirlerinin önüne geçilemediğini ve kritik bölgelerin kontrol altına alınamadığını aktardı.

Şehirde ana okulları ile birlikte ilk ve orta dereceli okullarda online eğitim sürecekken, restoranlar sadece sipariş usulü çalışacaklar. Bununla birlikte sinemalar, spor salonları ve diğer kapalı eğlence yerlerinin salgınla mücadele kapsamında kapalı olacağı bilgisi paylaşıldı.

Salgınla Mücadele Kapsamında Yeni Uygulamalara Başlandı

Tüm bunların yanı sıra 12 mayıs tarihi itibarı ile tüm vatandaşlar için kamuya açık kapalı mekanlara girişte mobil sağlık kodlarını göstermek zorunlu tutulurken, son 2 gün içinde yapılan kovid testlerinin negatif sonuçlu olması zorunluluğu getirilecek.

21 milyondan fazla kişinin yaşadığı dev metropolde, Şanghay’da uygulanan kapanmanın bir benzerinin yaşanması bekleniyor ve bu durum halk arasında büyük endişelere sebep oluyor. 22 nisan tarihinde ilk vakanın tespit edildiği Pekin’de, haftalar öncesinden virüsün şehirde kontrolsüz bir şekilde yayıldığı bilgisi paylaşılmıştı.

Pekin’de baş gösteren bu salgın sonucunda, artan vaka sayısı en büyük yayılma hızı olarak kayıtlara geçti. 2020 yılındaki Şinfandi’de yayılan, 34 gün içerisinde 368 vaka sayısına ulaşan salgın yayılma hızını gerisinde bıraktı.

İlgili Makaleler