Gündem

Çinli Uzman Covid-19’un Yayılmasında Wuhan’ı Suçladı: Gerçekleri Gizlediler

Başlangıç noktası Çin'in Wuhan kenti olan Covid-19'a dair şaşırtıcı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Çinli virolog Prof. Dr. Zhong Nanshan, Covid-19'un bütün dünyaya yayılmasının sebebi olarak Wuhan kent yetkililerinin hızlı harekete geçmemelerini verdi.

Çin hükümetinin Covid-19’u kontrol altına almaya çalışırken danıştığı ekibin başı olan Prof. Dr. Zhong Nanshan, Wuhan kent yönetiminin elini çabuk tutamadığını ve Covid-19’a dair kritik bilgileri merkeze iletmeyerek yayılmasına sebep olduğunu dile getirdi.

Zhong, yerel yönetimin olayın aslını gizleyerek doğruyu söylemediğini belirtti ve Covid-19’un insandan insana bulaştığı gerçeğini söylemekte çekindiklerini aktardı.

YETKİLİLER COVID-19 HAKKINDA OBJEKTİF HAREKET ETMELİYDİ

Zhong, Covid-19’un bütün dünyaya yayılması nasıl engelleneceğine dair ise “Tüm yerel yetkililerin açık olması gerekiyordu” açıklamasını getirdi. Çinli doktor, Pekin tarafından bu önemli bilginin bütün dünyaya açıklamayarak hareket etmesinin anlamsız olduğunun altını çizdi.

Merkeze iletilen gerçek ve yanıltıcı olmayan bilgilerin ışığında Wuhan’ın derhal karantinaya alındığını anımsatan Zhong, Covid-19’un büyük olasılıkla hayvanlardan ortaya çıktığını belirtti.

ABD BAŞKANI TRUMP’TAN İLİŞKİ KESME TEHDİTİ

ABD Başkanı Donald Trump, sıklıkla Covid-19 virüsüne Çin virüsü diyerek bu konuda yüzde 100 Çin’i sorumlu tutmaya devam ediyor. Bunun bedelini ödeyeceklerini dile getiren Trump geçtiğimiz hafta, “Yapabileceğimiz çok şey var. Birçok adım atabilirdik. Tüm ilişkiyi kesebilirdik” diye konuşmuştu.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler