Gündem

Çok Önemli Bir Salgın Kararı Daha ! Sigara İçmek Yasaklandı

Corona virüsü salgını kapsamında Sinop Boyabat ilçesinde bir mahalle karantinaya alındı. Bunun yanı sıra yeni bir yasak kararı daha alınarak bazı alanlarda sigara içilmesi yasaklandı.

Corona virüs salgınından dolayı Sinop’ta önemli yasak kararları açıklandı. Sinop Boyabat Kaymakamlığından resmi bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada corona virüsü tedbirleri kapsamında pozitif vakalara rastlanılan Karamusalı köyü Durhacılı Mahallesinde karantina uygulaması başlatıldığı belirtildi.

Bunun yanı sıra Valilik tarafından da bir açıklama yapıldı ve Vali Erol Karaömeroğlu başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulunun, salgının yayılmasını engellemek ve vatandaşları korumak amacıyla bazı alanlarda sigara içilmesine yasak getirildiği kamuoyu ile paylaşıldı.

VALİLİKTEN YAPILAN AÇIKLAMA

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu kapsamda halkın yoğun bulunduğu ve sıraya girilmesi gereken banka, PTT, noter, toplu taşıma durakları ve fatura ödeme noktaları gibi alanlar ile semt pazarlarında sigara içilmemesine, sosyal mesafenin korunmasına ve maskenin burun altına indirilmemesine karar verilmiştir.”

Bununla birlikte açıklamada edbirlere uymayanlara idari para cezası uygulanacağı ve aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince haklarında adli işlem yapılacağı vurgulandı.

İlgili Makaleler