Gündem

Corona Virüsü (Covid- 16)Tüm Sanatsal Ekinlikler Nisan Ayının Sonuna Kadar Ertelendi!

Türkiye’de tespit edilen corona virüsü (covid-19) vakası sonrasında çeşitli önlemler alınmaya devam ediliyor. Bugün Ziya Selçuk tarafından okulların tedbir amaçlı kapatılacağının açıklanmasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da açıklama geldi. Bakanlık yaptığı açıklamada, tüm sanatsal etkinlikler nisan ayının sonuna kadar ertelendiğini bildirdi.

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve diğer ülkelere yayılan corona virüsün etkileri her alanda devam ediyor. Virüsün Türkiye’de tespitinin ardından da çeşitli önlemler alınmaya başlandı. Okullara ve üniversitelere ara verilmesi, maçların seyircisiz oynanması, kamu personellerinin izinsiz yurt dışına çıkma engeli gibi önlemlerin alınmasının ardından bir tedbir duyurusu da Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık, 14 Mart Cumartesi gününden nisan ayı sonuna kadar tüm sanatsal etkinliklerinin ertelendiğini duyurdu.

Açıklama sosyal medya üzerinden yapıldı

Bakanlık tarafından resmi twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Tüm dünyada görülen koronavirüs nedeniyle 14 Mart Cumartesi gününden nisan ayı sonuna kadar Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı olarak gerçekleştirilecek tüm sanatsal etkinliklerimizin ertelenmesine karar verilmiştir. Sağlıklı ve sanat dolu günlerde milletimizin hizmetinde olma dileğiyle, ‘önce sağlık’ düsturuyla alınan kararı tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.” İfadeleri kullanıldı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir