GündemSağlık

Corona virüsü hastalarının tedavisinde kullanılan bu ilaç ömrü uzatıyor!

ABD'de, bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmada, corona virüsü tedavisinde kan inceltici ilaç kullanmanın ömrü uzatabileceği bildirildi. Araştırma ekibinden Dr. Valentin Fuster konuyla ilgili açıklamasında, araştırmanın olumlu sonuçları üzerine corona virüsü tedavisi için yüksek dozda kan sulandırıcı ilaç kullanmaya başladıklarını söyledi.

Tüm dünyada özellikle de ABD’de büyük sorunlara yol açan corona virüsüne karşı aşı ve ilaç çalışmaları devam ediyor. Neredeyse tüm ülkelerin labaratuvarları corona virüsüne karşı çözüm bulma arayışındayken, ABD Nwe York’ta bilim insanları tarafından yürütülen bir araştırmanın sonuçları dikkat çekti. The Independent gazetesinde yer alan habere göre; bilim insanlarının corona virüsüne karşı hangi tedavi ve ilacın etkili olduğunu araştırmasından önemli veriler elde edildi.

İLACI KULLANANLAR BİR HAFTA DAHA UZUN YAŞIYOR

Haberde New York eyaletindeki Mount Sinai Hastanesi’nde hastalara uygulanan tedavi yöntemleri bilim insanları tarafından gözlemlendi. raştırmanın sonuçları Amerikan Kardiyoloji Koleji Dergisi’nde yayınlanan araştırma sonuçlarına göre; Corona virüsü tedavisi gören, ventilatör kullanmayanlar arasında yapılan gözlemde, kan sulandırıcı ile tedavi edilenlerle kan sulandırıcı kullanmayanlarda benzer oranlarda ölüm gerçekleşirken, kan inceltici kullananların bir hafta daha uzun yaşadığı sonucuna ulaşıldı. Ventilatör kullanan hastalarda ise kan inceltici almayan hastaların yaklaşık yüzde 63’ü, ilacı alanların ise sadece yüzde 29’u hayatını kaybetti.

TEDAVİDE KULLANIMI ARTTI

Araştırma sonucu hakkında değerlendirmelerde bulunan Araştırma ekibinden Dr. Valentin Fuster, corona virüsü tedavisinde yoğun kan sulandırıcı ilaç kullanmaya başladıklarını söyledi. Çalışmanın hangi ilaçların tedaviye yanıt verdiğini görebilmek açısından önemli olduğunu belirten Fuster, daha kesin ve geniş çaplı sonuçlara ulaşılması amacıyla tedavi yönteminin 5 bin hasta üzerinde denenmeye başlandığını açıkladı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler