Gündem

Corona Virüsü İçin Korkutan Araştırma: 8 Metreden Bulaşabiliyor

ABD'nin saygın eğitim kurumlarından MIT tarafından corona virüsü için önemli bir araştırma yapıldı. Bu araştırma kapsamında 1.5 metre uyarısının güncel olmadığı ifade edilerek 8 metreden bulaşabildiği ifade edildi.

Dünya çapında 858 binden fazla insanı hasta eden ve 42 binden fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü için önemli bir araştırma yapıldı. Bu araştırmada corona virüsünün 8 metreden bulaştığı ifade edildi.

MIT’de doçent doktor olarak çalışan Lydia Bourouiba yaptığı açıklamalarında uzmanların “Virüs havadan bulaşıyor ve 1.5 metre uzaktaki insana yapışabiliyor” açıklamasını eleştirdi.

8 METREYE KADAR YAYILIYOR

Kariyerinde salgın hastalıkların bulaşması ve öksürük ve hapşırığın dinamiklerini yıllardır çalışan Bourouiba, corona virüsü hakkında yaptığı açıklamalarında virüsün 8 metreye kadar yayılabildiğini ve saatlerce kalabildiğini ifade ederek “Patojenik partikül ve damlacıklar, boyutlarına bakılmaksızın 8 metreye kadar ilerleyebilir” dedi.

Bourouiba, bu parçacık ve damlacıkların bir yere bulaşmasının yanı sıra saatlerce havada kalabileceğini aktardı. Bunun yanı sıra söz konusu raporda şu ifadelere yer verildi:

“Çin’de yapılan araştırmalarda virüs parçacıkları, Covid-19 hastalarının hastane odasındaki havalandırma sisteminde bile bulundu.

Şu an hazırlanan koronavirüsü rehberlerinin çok basitleştirilmiş olmasından ve müdahalenin etkisini azaltacağından korkuyorum.”

TEPKİ GELDİ

Fakat MIT tarafından hazırlanan bu rapora ilk tepki ABD Başkanı Donald Trump’ın koronavirüsüyle mücadele ekibinde de yer alan ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci’den geldi. Fauci açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Bu araştırma korkunç bir şekilde yanlış yönlendiriyor. Kusura bakmayın ama bu araştırmanın yanlış yönlendirmesi beni çok rahatsız etti. Virüsün bu kadar uzak bir mesafeye gitmesi için çok ama çok güçlü bir şekilde hapşırmak ve öksürmek gerekir. Akademisyenin uyguladığı modelleme pratik değil.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir