Genel

Corona virüsü İran’da daha ölümcül olmaya başladı!

İran’da 5 kişi Corona Virüsü salgınından etkilendi. İki gün önce coronavirüs salgından etkilenen 2 kişi hayatını kaybetmişti. İran’da daha da ölümcül olan Corona virüsü yüzünden bugün 3 kişi daha hayatını kaybetti. İran’da Coronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 5’e yükseldi.

İran’da Corona virüsü tespit edilen 5 kişiden 5’i bugün hayatını kaybetti. İran’da daha da ölümcül olduğu belirtilen virüsün, Kum’da 7, Tahran’da 4 ve Gilan’da 2 kişi olmak üzere İran’da toplam 13 kişide daha tespit edildiği bildirildi.


İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, Coronavirüs salgınından ölenlerin sayısını 5, virüs tespit edilenlerin sayısını da 13 olarak açıkladı ama, İran yerel basınından alınan bilgilere göre bu rakamlar, İran Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan rakamların çok üzerinde olduğu bildirildi.

CORONA VİRÜSÜNÜN GİDEREK ÖLÜMCÜL ETİKİSİ ARTIYOR!

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni adıyla Kovid-19 Corona virüsü salgınında dünya genelinde 2 bin 238’i Çin’de olmak üzere toplam 2 bin 247 kişi yaşamını yitirirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 76 bin 700’ü geçti.

İRAN’DA CORONA VİRÜS ÖNLEMİ

An Iranian street vendor sells protective masks in the capital Tehran on February 20,2020. – Two people have died in Iran yesterday after testing positive for the new coronavirus, the health ministry said, in the Islamic republic’s first cases of the disease. (Photo by ATTA KENARE / AFP)

İran’ın Kum kentinde yeni tip Corona virüsün bulaştığı 4 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Tahran’da vatandaşlar, vakanın artmasından endişe duyuyordu. Başkent Tahran’a yakın mesafede bulunan Kum kentinde virüs için kontroller sıklaştırıldı ve iki hastane karantina için hazırlandı.

“RAHAT DAVRANMAMALIYIZ”

South China Morning Post’un haberine göre, Hubey’de coronavirüs salgınıyla mücadele eden sağlık ekibi lideri Cao Cianping, tedavisi tamamlanan hastaların virüs taşımaya devam edebileceğini belirtti.
Cao, Çin ve Kanada’da tedavisi tamamlananlardan testleri pozitif çıkanlar olduğunu vurgulayarak, “Rahat davranmamalıyız. Rakamlar tekrar artabilir.” dedi.


Bu tarz vakaların çok tehlikeli olduğuna işaret eden Cao, “Bu hastaları nereye koyacaksınız. Evlerine gönderemezsiniz, başkalarına da virüs bulaştırabilirler. Ancak, imkanların sınırlı olmasından dolayı hastaneye de koyamazsınız.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir