EkonomiGündem

Corona Virüsü Nedeniyle Banka Borcu Erteleme Başvurusu Yapabilirsiniz

Ülkemizdeki corona virüsü vakası sebebiyle çeşitli tedbirler alındı. Karantina altında olanlar ve bazı farklı durumda olanlar başvuru yaparak banka borcu erteleme yapabilir.

Ülkemizde vaka sayısı yükselen corona virüsü nedeniyle bankalar vatandaşların borçlarını erteliyor. Corona virüsü tedbirleri kapsamında banka borçları erteleniyor. Peki borç erteleme nasıl yapılır? Detayları haberimizde okuyucularımızla paylaşıyoruz…

BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ

Ülkemizde görülen corona virüsü sebebiyle okullar tatil edildi, maçlar seyircisiz oynanıyor ve tüm etkinlikler iptal edildi. Bu bağlamda gözler bankalara çevrildi ve banka borçlarının ertelenip ertelenmeyeceği araştırılmaya başlandı.

Konu ile ilgili olarak bankalar tarafından henüz bir açıklama yapılmadı ancak bankalar bazı durumlarda 2 – 3 aylık banka kredi borcu ertelemesi yapabiliyor.

Banklara gerekli belgeler ile gidildiğinde banka borçları ertelenebiliyor. Bankalar tarafından tüm herkesin borçlarının ertelenmesine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak belge ile başvuru yapan vatandaşların borçları erteleniyor.

Banka Borcu Erteleme Başvurusu

Bunun için örneğin virüs için karantina da veya tedavi altındaysanız bu işlem için bankanızın müşteri hizmetlerini arayıp karantina da olduğunuzu ve borcunuzu ertelemek istediğinizi söyleyebilir evrakları mail yolu ile gönderdiğiniz banka borcunu erteleyebilir. Bunun için çalıştığınız bankanız ile bir görüşme yapmanız gerekiyor.

Bunun yanı sıra diğer sağlık sorunları olan, askerlik durumu olan, devlet görevi olan, çiftçi olan, iflas eden, işyerinden çıkartılan kişilerde banka borçlarını ertelemek için başvuru yapabilir.

Bankaborcu erteleme veya dondurma yapmak isteyenler, şartlara uygun oldukları zaman bazı bankalardan bu işlemleri yapabilirler. Konu ile ilgili olarak vatandaşlar şartlara uygun olduklarında bazı bankalardan bu işlemleri yapabileceklerdir. Buna göre bankaborcu için bazı bankalardan yapılandırma yapabilir ve daha sonra ödemesini yapabilirsiniz.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir