EkonomiGündem

Corona virüsü nedeniyle gönüllü işten çıkarma yapacaklar!

Amerikan uçak üreticisi Boeing, corona virüsü salgını nedeniyle gönüllü işten çıkarma yapacağını açıkladı. Şirket Ceo’su tarafından yapılan açıklamada, şirketten ayrılmak isteyen çalışanların ödeme ve sosyal yardım haklarından faydalanacağı belirtildi.

Corona virüsü salgınının en çok etkilediği sektörlerden birisi de uçak sektörü oldu. Amerikan uçak üreticisi Boeing 23 Mart tarihinde Washington eyaletine bağlı Puget Sound bölgesindeki tesislerinde 14 gün süreyle üretime ara vereceğini duyurmuştu. Şirket yeni bir karar daha aldı. Alınan karar göre şirket gönüllü işten çıkarma planını devreye sokacak.

Ciro ve gönüllü istihdamla uyum

Şirket Ceo’su Dave Calhoun şu anki gerçeğe uyum sağlamaya başlamanın önemli olduğunu, bunu ciro ve gönüllü istihdam eylemleriyle gerçekleştireceklerini belirttiği konuşmasında, ciro ve gönüllü istihdam eylemleriyle dengede durmayı başarabilecekleri bildirdi.

Pandemiden sonra müşterilerin istekleri değişecek

Calhoun, gönüllü işten çıkarmada, ödeme ve sosyal yardım haklarından faydalanacaklarını belirtti. Kriz sonrası döneme ilişkin açıklama yapan Calhoun, “Dünya bu pandemiden kurtulduğunda, pazarın büyüklüğü, müşterilerimizin istediği ve ihtiyaç duyduğu ürünlerle hizmetlerin türleri muhtemelen farklı olacak.” İfadelerini kullandı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir