Gündem

Corona virüsü olan her vatandaş için SGK 660 TL ödeyecek!

Türkiye’de corona virüsü salgını ile ilgili yapılan düzenlemelere bir yenisi eklendi. Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, corona virüsü olan her vatandaş için hastaneye 660 TL ödeme yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, tarafından açıklanan düzenleme için, “Yeni koronavirüs tanısı konulan her hastamız için hizmet veren hastanelerimize de günlük 660 lira ödeyeceğiz.” İfadeleri kullanıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü için Türkiye’de her alanda yeni düzenlemeler yapılıyor. Son olarak, corona virüsü tedavisi gören hastalara uygulanan tedaviler için hastanelere yapılacak geri ödemelere dair düzenleme Resmi Gazete’de yer aldı. Buna göre; e özel hastanelerin de aralarında alındığı pandemi hastanelerindeki tüm tedaviler ve ilaçlar için SGK geri ödeme yapacak.

Yüksek maliyet oluşturan bakım hizmetlerini geri ödeme kapsamına aldık

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yapılan düzenlemeyle ilgili değerlendirmesinde, “Yatarak tedavi gören her bir hastamıza sağlık hizmeti sunan profesyoneller için koruyucu ve bulaşı önlemeye yönelik yüksek maliyet oluşturan bakım hizmetlerini geri ödeme kapsamına aldık. Yeni koronavirüs tanısı konulan her hastamız için hizmet veren hastanelerimize de günlük 660 lira ödeyeceğiz. Böylece koronavirüs tanısı konulmuş hastalarımızın tedavisi için hastanelerimize özel bir destek vermiş olacağız.” İfadelerini kullandı.

İmmün plazma tedavisinde bedelleri karşılayacağız

Corona virüsü hastalarında uygulanacak immün plazma tedavisinin en çok tavsiye edilen potansiyel tedavilerden biri olduğu bildiren Bakan Selçuk, uygulanancak bu işlemlerin de bedelinin karşılanacağını duyurdu. Bakan Selçuk tedavi hakkında yaptığı açıklamada, “İmmün plazma veya serumun toplanması için uygun koşulların oluşturularak, bu alanda ilerlemelerin gerekliliğine vurgu yapıldı. Biz de bu doğrultuda ülkemizde, iyileşen vatandaşlarımızın serumlarından antikor temin edilerek corona virüs tanılı hastalarımızda kullanılması işlemine ait bedelleri karşılayacağız.” dedi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir