Gündem

Corona Virüsü Sebebi İle İşletmelerin Kapatılması Hakkında Bakan Soylu’dan Açıklama

İçişleri Bakanı SÜleyman Soylu corona virüsü tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu açıklamalarında bazı işletmelerin faaliyetlerin kapatılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelenen corona virüsü tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesi ile bazı işletmelerin faaliyetleri geçici süreyle durduruldu.

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, spa ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durduruldu.

İşletmelerin Kapatılması Hakkında Açıklama
İşletmelerin Kapatılması Hakkında Açıklama
BAKAN SOYU AÇILAMA YAPTI

Bu genelgenin ayrıntılarını ve neden ihtiyaç duyulduğunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hürriyet yazarı Hande Fırat’a anlattı. Konu ile ilgili olarak Bakan Soylu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Panik yapmadan tedbirleri uygulamamız gerekiyor. Hükümetimiz işin başından gelişmeleri dikkatle takip ediyor. Alınması gereken tedbirleri de süratle alıyor. İnsanımızın sağlığını ekonominin, her şeyin üzerinde tutuyoruz. Dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz. Burada önemli olan mobilizasyon ve sosyalizasyonu minimuma indirmek. Sağlık Bakanlığı’mızın liderliğinde gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz.”

Ayrıca Bakan Soylu işletmelerin kapatılmasına ilişkin yaptığı açıklamalarında “Valiler, kaymakamlar, kolluk kuvvetlerimiz, belediyeler ve zabıtalar denetim için görevlendirildi. Genelgeye uymayanlar hakkında her türlü yasal işlem tavizsiz yerine getirilecek. Kesin ve tavizsiz uygulama şart. Hareketliliği ne kadar azaltırsak, mücadele o kadar başarılı olur” ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanı genelgeyi uygulamakla yükümlü olan bakanlığa bağlı personele de talimat verdi ve bu talimatta “Vatandaşımızı sürekli bu konularda uyarın. Genelgeyi tavizsiz uygulayın. Yardım edin ve yol gösterici olun” ifadeleri kullanıldı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir