Gündem

Corona Virüsü Sivrisinek İle Bulaşır Mı? DSÖ Açıkladı

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan corona virüsü için Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada corona virüsünün sivrisineklerden bulaşıp bulaşmadığına yer verildi.

Havaların ısınması ile birlikte sıtma, sindbis, sarıhumma, dang humması, zika, Batı Nil virüsü gibi birçok hastalığın taşıyıcısı olan sivrisineklerin corona virüsü bulaştırıp bulaştırmayacağı araştırılıyor.

Konu ile ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada corona virüsünün sivrisinekler ya da diğer haşereler aracılığı ile insana bulaştığı yönünde veri olmadığı ifade edildi.

DSÖ tarafından yapılan açıklamada Afrika ve Latin Amerika’da daha düşük seviyede seyrettiğini belirtilerek bu bölgelerde corona virüsün sivrisinekler aracılıyla bulaştığı yönünde vaka bulunmadığını ifade edildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip corona virüsün kan yolu ya da deriden temas yoluyla bulaşmadığını ifade ederek şu açıklamaları yaptı:

“Yeni tip koronavirüs (Covid-19) bir solunum yolu virüsüdür. İnsanların öksürmesi ya da hapşırmasıyla bulaşabilir. Ya da bir yüzeyin üzerinde insanların ellerine bulaştıktan sonra, o elin ağız ya da buruna götürülmesi yoluyla bulaşabilir”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir