Genel

Corona virüsü sonrası uçak biletleri otobüsten daha ucuz oldu!

Tüm dünyaya yayılan corona virüsü hava yolları şirketlerini de etkiledi. Sosyal izolasyon nedeniyle seyahatlerin azalması, bilet fiyatlarının düşmesine neden oldu. Bazı uçak seferleri için fiyatlar otobüs fiyatlarından daha ucuz hale geldi.

Çin’de ortaya çıkan ve Ocak ayından bu yana neredeyse tüm dünyaya yayılan corona virüsü havacılık ve sağlık başta olmak üzere her sektörü derinden etkiledi. Yetkililerden tarafından “evden çıkmayın” ve “kalabalık ortamlara girmeyin” uyarılarından sonra vatandaşlar başka illere olan seyahatlerini ertelemek ya da iptal etmek zorunda kaldı. Bu durum uçak bilet fiyatlarına yansıdı.

Uçakla uçmak daha karlı hale geldi

Corona virüsünden önce daha pahalı olan fiyatlar, corona virüsünden sonra otobüs bilet fiyatlarından daha ucuz hale geldi. Örneğin, İzmir’de İstanbul’a uçmak isteyen bir vatandaş 65 TL’ye uçak bileti bulabilirken, İzmir’den İstanbul’a otobüs bilet fiyatları 75 TL’ye satın alabiliyor. Aynı şekilde Ankara- Antalya arasında sefer yapan bir uçağa binmek isteyen vatandaş 86 TL’ye bileti alabilirken, otobüsle yolculukta bu fiyat 90 TL’yi buluyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir