Gündem

Corona virüsüne yakalanan her 10 vakadan sadece 1’i tespit edilebiliyor!

Çin’den dünyaya yayılan corona virüsü hakkında üniversiteler ve bilim insanları çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Virüsün tespitinden bitiş sürecine kadar her detay hayati önem taşıyor. Tespit edilen vakalar karantina altına alınırken tespit edilemeyen her vaka taşıyıcı olarak başka insanları hasta edebilecek potansiyel taşıyor. Corona virüsü hakkında açıklama yapan Bilim insanı Shaman'a göre, bazı ülkelerde tespit edilen her vakaya göre tespit edilemeyen 10 vaka bulunuyor.

Dünya geneline hızla yayılan ve çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden olan corona virüsü hakkında daha fazla veri elde edebilmek için araştırmalar ve çalışmalar devam ediyor. Uzmanlar ortak bir ağızdan bu konuda en önemli şeyin vakaların tespit edilebilmesi olduğunu dile getiriyorlar.

Çin’de insanların evden çıkmaması vaka sayısını düşürdü

Amerikan Washington Üniversitesi’nde görevli bilim insanı Elizabeth Halloran corona virüste en önemli şeyin test uygulamak olduğunu açıkladı.

Bir diğer bilim insanı Shaman’a’da corona virüsün çok önemli olduğunu bildirerek, “Bazı ülkelerde her tespit edilen vakaya karşı 10 tespit edilemeyen vaka olurken, bazı ülkelerde bu 5’e kadar düşebiliyor. Bundan dolayı ortaya tahmini farklı vakalar çıkabilir” dedi. Sharman’a göre; Çin’de, alınan tedbirler sonrası tespit edilemeyen vaka sayısının yüzde 86’dan yüzde 40’lara düştü. Başka bir deyişle, vakaların yüzde 60’ı tespit edilmeye başlandı ve tespit edilemeyen her vakanın bulaştırma oranı hızla geriledi.


Virüsün önlenmesi herkesin evde kalmasıyla mümkün oldu

Ölümcül virüsün önlenmesinde alınan tedbirlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Jeffrey Shaman, “Çin’de corona virüsü bulaştıran kişilerin büyük bir kısmı, semptom göstermeyen ya da hafif semptom gösterenlerden oluşuyordu. Böyle olmasının nedeni ise çok basit. Hastalığa yakalananlar evlerinde karantina altında kalırken, semptom göstermeyenler ve hafif nezle olanlar kamusal alanda dolaşıyordu. Günlük yaşamda birçok insanla iletişim halinde oldukları için virüs yayılıyordu. Virüsün önlenmeye başlanması ise kentlerin karantina altına alınması ve herkesin evlerinde kalması sonucu mümkün oldu” ifadelerini kullandı.

En önemli adım bulaşma hızını düşürmek

Araştırmacılar corona virüsü için testleri yapmak için yeterli sağlık görevlisi, test materyali, koruyucu elbise gerektiğini dile getirdiler. Corona virüsle mücadelede en önemli adım, her vakaya yetişebilmek için virüsün bulaşma hızını düşürmek.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir