Gündem

Covid-19 Aşısı İçin Flaş Gelişme ! Aşı O Tarihte Hazır, Kayıt Belgeleri Hazırlanıyor

Corona virüsü aşısı için beklenen açıklama yapıldı. Rusya Sağlık Bakanı Muraşko yaptığı açıklamalarında Gamaleya Enstitüsü'nün aşı adayının klinik denemelerinin sona erdiğini belirtti. Ayrıca Muraşko açıklamalarında kayıt süreci için belgelerin hazırlandığını belirtti ve bu aşının Ekim ayında hazır olacağını vurguladı.

Rusya Sağlık Bakanı Muraşko corona virüsü aşısı hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu ve Gamaleya Enstitüsü’nün aşı adayının klinik denemelerinin sona erdiğini belirterek kayıt süreci için belgelerin hazırlandığını vurguladı. Ayrıca Muraşko açıklamalarında corona virüsü aşısının Ekim ayında hazır olacağını belirtti.

GÖZLEM ALTINDA TUTULACAK

Bakan muraşko açıklamalarında bu dönemde kitlesel aşılamaya geçilmesinin beklendiğini belirterek aşı yapılan herkesin bu süreçte gözlem altında tutulacağını ifade etti.

Ayrıca Amerika Birleşik Devletlerinde corona virüsü ile mücadele yetkilisi Fauci ise Rus ve Çin aşılarına şüpheyle yaklaştığını vurguladı.

DSÖ verilerine göre, 28 Temmuz itibariyle global ölçekte koronavirüse karşı 25 aşı adayı klinik öncesi geliştirme aşamasında. 139 aşı adayı ise klinik deneme aşamasında yer alıytor.

İlgili Makaleler