Gündem

Covid-19 İçin Bilim Kurulundan Sevindiren Açıklama

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal corona virüsü tehlikesinin ne zaman sona ereceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal Covid-19  hakkında önemli açıklamalarda bulund. Ünal açıklamalarında virüsün Türkiye’ye diğer ülkelere göre daha geç geldiğini, bundan dolayı çok önemli zaman kazanıldığını ifade etti.

Covid-19 karşı mücadelede en önemli önlemlerden birisinin elleri sık yıkamak olduğunu ifade eden Ünal açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Ellerinizi sık sık yıkayın, olmuyorsa el dezenfektanı kullanın, olmuyorsa kolonyayla temizleyin. Kalabalık yerlere girmeyin, aranıza mesafe koyun. Bulaşma zinciri en net nasıl kırılır? Bir araya gelmemekle, evden çıkmamakla, sonra elini temizlemekle. Çünkü eline bulaşsa bile hemen yıkarsan buradan kırdın zinciri”

Covid-19 İçin Sevindiren Haber
Covid-19 İçin Sevindiren Haber

Covid-19 hakkında açıklamalarına devam eden Bilim Kurulu üyesi Ünal verilerden yola çıkarak vaka sayısında tepe noktasına ne zaman ulaşılacağına yönelik bilimsel hesaplamalar yapılabildiğini, ancak bunların hepsinin yine tahminlerden ibaret olduğunu ifade etti.

VİRÜSÜN TEHLİKESİ NE ZAMAN GEÇECEK?

Covid-19 tehlikesinin ne zaman ortadan kalkacağına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ünal şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımız her şeye çok riayet ederse, evden çıkmazsa, ellerini yıkarsa, esas destek orada, kilit nokta orası, yani bu benim kişisel tahminim böyle giderse yaz ayları civarında, yaz aylarına gelirken bir rahatlama olacağını umuyorum. Tabi kalbimin bir köşesi böyle olsun istiyor ama mümkün olduğu kadar sıyrılıp baktığım zaman tedbirler çok iyi olmak kaydıyla inşallah Haziran başına falan bir rahatlama olacağını umuyorum”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir