Gündem

Covid-19 Kısıtlamaları Yeniden Gündemde ! AVM’ler İkinci Kez Kapanabilir

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Altaş açıklamalarında AVM'lerin ikinci kez kapanabileceğini belirtti ve yeni kapanma ve kısıtlamanın gündemde olduğunu belirtti.

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş çok önemli açıklamalarda bulunarak ikinci kapanmayı alışveriş merkezi yatırımcıları kaldıramayacağını yatırımcıların borç yükünün çok fazla olduğunu belirtti ve AVM’lerin çoğu bankaların eline geçebileceğini perakendenin ise can çekiştiğini vurguladı.

FİLM YENİ BAŞLIYOR

Normalleşmeye geçişin ilk günlerinde açılması tartışamalara yol açan AVM’ler ile perakende markalarını yeniden korku sardı. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş açıklamalarında “Erken açıldık ama en katı sağlık önlemleri bizdeydi. Şimdi film yeni başlıyor. İkinci kapanmayı ne AVM’ler ne de markalar kaldırabilir” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR KURALA UYULMUYOR

Cumhuriyet yazarı Jale Özgentürk’in aktardığına göre, Altaş, AVM’lerde bu süreçte tüm sağlık koşullarına uyulduğunu, maskesiz kimsenin alınmadığını ancak sokaklarda, sahillerde ise hiçbir kurala uyulmadığını söylüyor.

Hüseyin Altaş açıklamalarında pandemide birinci perde reklam olduğunu filmin yeniden başladığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Yeni kapanma, kısıtlama gündemde. Bu ikinci kapanmayı alışveriş merkezi yatırımcıları kaldıramaz. Yatırımcıların borç yükü çok fazla. AVM’lerin çoğu bankaların eline geçer. Perakende ise zaten can çekişiyor. Çoğu marka kapanır”

İlgili Makaleler