Gündem

Covid-19 Tedavisinde Kullanılan İlaç Hakkında Bakan Koca’dan Açıklama

Corona vriüsü hastalığınn tedavisi ile ilgili henüz net bir gelişme olmazken sıtma ve romatizma ilacının kullanılacağı iddiası gündeme geldi.

Corona virüsü tüm dünyaya yayıldı ve çok sayıda kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ayrıca hayatını kaybedenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Dünya genelinde 16 bin 563 kişi salgın yüzünden hayatını kaybederken, ülkemizdeki can kaybı da 44’e yükseldi. Hastalığın tedavisinde içerisinde hidroksiklorokin maddesinin olduğu bir ilacın kullanıldığı gündeme geldi. Bunun ardından eczanelerdeki bu ilacın toplatılmasına karar verildi.

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMALARI

Normalde ücreti ile satılan bu ilaç vatandaşlar tarafından reçetesiz olarak temin edilemiyor. İlacın toplatılması hakkında ise Bakan Koca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Evet doğru. Bu ilacı toplattık. 500 kutuyu piyasadan satın aldık. Satışını da reçeteye bağladık. Corona ile mücadele eden tüm birimlere de dağıtımına başladık. Toplattık çünkü bir anda çılgınca bir saldırı başladı bu ilaca. Karaborsa oluştu bir anda. Daha kötüsü şu, bu bir ilaç sonuçta ve ciddi yan etkileri de olabilecek olan bir ilaç. Doktor kontrolü gerektiren bir ilaç. Bir ilacın böyle bir başı boşluk içinde kullanılması toplum sağlığı için de sıkıntı yaratırdı. Topladık ama elimizde yeter miktarda var ve lisans sahibi firma bu ilacı Türkiye’deki tesislerinde talebimize göre yeniden üretebileceğini bildirdi”

Fransız Halk Sağlığı Konseyi, Covid-19 tedavisi için kullanılan sıtma ilacının danışılmadan kullanılmamasını söyledi. Fransa Sağlık Bakanı Oliver Veran ilacın sadece ağır salgın vakalarının gözetim altında kullanması gerektiği konusuyla ilgili uyarılarda bulundu.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir