Gündem

Covid-19 Vaka Hızında Türkiye İtalya’yı Geçti !

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan corona virüsü can almaya devam ediyor. Ayrıca vaka sayısı da her geçen gün artıyor. Türkiye vaka hızı konusunda İtalya'yı geçti.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü salgınında Türkiye’de 20 günde vaka sayısı 10 bini geçti. Bu vakja sayısı ile Türkiye en hızlı sayıya ulaşan ülke oldu. Corona virüsü nedeniyle meydana gelen can kaybı ise 168’e yükseldi.

30 Mart itibariyle vaka sayısının 10 bini geçtiğini duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ölü sayısını da 168 olarak açıklarken salgından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya, İspanya ve Fransa’da karantina önlemlerine rağmen corona virüsü vakalarında inişli çıkışlı bir seyir gözlemleniyor.

EN HIZLI ARTAN TÜRKİYE

Vaka sayısında 10 sınırını geçme hızı ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. İlk günlerde vaka sayısının az olduğu ülkelerden Amerika Birleşik Devletleri’nde de son günlerde test sayısının artırılmasıyla birlikte vaka sayısı da katlanmış oldu.

Konu ile ilgili olarak Türkiye’de Sağlık Bakanlığı ve tüm dünyadaki vakaları anlık güncelleyen ABD merkezli Johns Hopkins Üniversitesi’nin veri tabanına göre ABD, İran, Güney Kore, Almanya, İspanya, İtalya ve Fransa gibi salgının en etkili olduğu ülkelerde ilk 10 gün içerisinde vaka sayısının en fazla arttığı ülke Türkiye olarak belirlendi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir