Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kararı Onayladı! 3 Ay Ertelenecek!

Geçtiğimiz ay felaketlerden etkilenen Kastamonu, Sinop ve Bartın için resmi gazetede önemli bir karar yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla alınan karara göre bu 3 ilde yaşanan felaketler sebebiyle zarar gören vatandaşların elektrik faturaları süreyle 3 ay ertelendi. Resmi gazetede yazılan kararda “sel felaketi nedeniyle zarar gören tüketicilerin elektrik tüketimlerine ilişkin tahsilatların ertelenmesine karar verilmiştir” ifadesinde bulunuldu.

Elektrik Faturalarına Erteleme

Resmi Gazete’nin bugün yayınlanan sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yeni bir karar yayınlandı. Karara göre, Kastamonu, Sinop ve Bartın’da sel felaketinde zarar gören vatandaşların elektrik faturaları 3 ay süreyle ertelendi. Kararda “sel felaketinden etkilenen vatandaşların 2021 yılı Ağustos, Eylül ve Ekim tahakkuk dönemlerine ilişkin faturalarının tahsilatı 3 ay süreyle ertelenir” açıklaması yapıldı.

Selden zarar gören vatandaşların faturalarının ertelenmesine dair dilekçeyi ilgili tedarik şirketlere sunması gerektiği belirtilen kararda, kamu kurum ve kuruluşlarına ait yerlerin ise karar kapsamı dışında olduğu ifade edildi.

İlgili Makaleler