Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konut Destek Paketlerini Açıkladı! 3 Farklı Paket Olacak!

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan paketin ayrıntıları belli oldu. İlk defa konut alacak olan vatandaşlar için yüzde 0,99 faiz oranı uygulanacak iken, döviz ya da altın gibi tasarruflarını satarak konut alacak olanlara ise yüzde 0,89 faiz oranı ile 2 milyon Türk Lirası’na kadar kredi hizmeti sunulacak. Yapılan açıklamaya göre sunulacak olan üçüncü paket inşaat sektörünü kapsayacak.

Cumhurbaşkanı Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konut sektörü kapsamında yapılacak olan destek paketinin ayrıntılarını paylaştı. Yapılan açıklamaya göre ilk kez konut alacak olan vatandaşlar için uygun maliyetli kredi fırsatı sunulacak ve böylece konutların daha erişilebilir olması sağlanacak. Bununla birlikte liralaşma konusunda izlenen stratejinin destekleneceği açıklanırken, tamamlanamamış inşaatların bitirilmesi ile birlikte konut arzında bir artış sağlanacağı ifade edildi. Destek paketi kapsamından yararlanan firmaların konut fiyatlarını sabit tutması hedefleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü çalışmalar sonrasında konut sektörü için 3 farklı çözüm paketi sunuldu. Bu paketler;

  1. İlk Evim Konut Finansman Paketi
  2. Genişletilmiş Konut Finansman Paketi
  3. İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi

İlk Evim Konut Finansman Paketi

Sunulan bu paket, ilk kez konut alacak ve bu konut tek konutu olacak olan vatandaşları kapsıyor. Sunulan bu destek paketi kapsamında kamu bankaları, 2 milyon TL’ye kadar fiyatlanan birinci el konutlar için, vatandaşa 10 ay vadeli ve yüzde 0,99 aylık faizli konut kredisi verecek.

Genişletilmiş Konut Finansman Paketi

Sunulan bu paket, liralaşmayı teşvik ediyor olacak. Birinci el veya ikinci el konut satın alımlarında geçerli olacak. Konut fiyatının en az yüzde ellisinin döviz tevdiat hesaplarına yatırılması veya hurda altının TCMB’ye satılması şartı ile, kamu bankaları, 2 milyon Türk Lirası’na kadar fiyatlanan konutlar için 10 yıl vadeli yüzde 0,89 aylık faizli konut kredisi verecek.

İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi

Sunulan bu kredi paketi, 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmayı kabul eden ve bu fiyatları internet sitesinden paylaşan şirketler için geçerli olacak. Sunulan bu kredi en az yüzde 40’ı tamamlanan ve yüzde 50’si satılmayan inşaat projeleri için geçerli olacak.

İlgili Makaleler