Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kritik Tarihi Açıkladı: 23 Ağustos 2020

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında sivil gemilerimize karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıyı cevapsız bırakamayacaklarını belirterek ayın 23'üne kadar Oruç Reis'in çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hz. Ali Camii’ndeki cuma namazının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında Doğu Akdeniz’de Yunanistan’la yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulunarak sivil gemilerimize karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıyı cevapsız bırakamayacaklarını ve ayın 23’üne kadar Oruç Reis’in çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu:

Sivil gemilerimize karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıyı cevapsız bırakamayız. Ayın 23’üne kadar Oruç Reis çalışmalarını sürdürecek.

Batı Trakya’da soydaşlarımızın kabristanlarını silahla taradılar, ateş altına aldılar. Bunlar hiç olumlu sinyaller değildir. Biz soydaşlarımızın dirisini de ölüsünü de yalnız bırakmayız. Gereği neyse vakti saati geldiğinde de gereğini yaparız.

Berlin Konferansı’na katılanların neredeyse hiçbirisi bu konferansın şartlarına, gereklerine uymadılar, uymuyorlar.

İSRAİL-BAE ANLAŞMASI

İsrail’le şu anda gerek Mısır gerek Yunanistan arasındaki dayanışma, Filistin’e yönelik adım yenilir yutulur bir adım değil. Filistin halkının yanındayız. Filistin’i de hiçbir zaman yedirmedik, yedirmeyiz. Abu Dabi yönetimiyle özellikle diplomatik ilişkileri askıya almak veyahut da bizim de büyükelçiyi geri çekme gibi bir adımımız olabilir.

EKONOMİDE SON DURUM

Bu hafta ekonomi kurulumuzu toplayacağız.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Özellikle maske, mesafe ve temizlik kurallarına, bu üç kurala milletçe bizim dikkat etmemiz lazım.

OKULLARIN AÇILMASI KONUSU

Bu konuda bütün çalışmaları Bilim Kurulumuz yürütüyor. Bilim Kurulunun aldığı kararlara da gerek bakanlığımız ve bakanlarımız uyuyorlar ve uymaya devam edecekler.

İlgili Makaleler