Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdelemişti; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu Konuyu Açıkladı: Bayram Harçlığı Geliyor, 750 TL Her An Hesaba Yatabilir…

Sosyal destek ödemelerinin devam ettiği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bir yeni destek programı da açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Aile Destek Programı, ilk ödemelerin Kurban Bayramı’na denk gelebilmesi için devreye sokuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından konuya ilişkin detaylı bir açıklama gerçekleştiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, desteğin aylık tutarından destekten yararlanma şartlarına kadar pek çok konuya açıklık getirdi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’nun açıklamalarında başvuruların başlayacağı tarih de yer aldı.

Aile Destek Programı Devreye Girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından son Kabine Toplantısı’nın ardından müjdelenen Aile Destek Programı devreye girdi. Konuya ilişkin detaylı bir açıklama gerçekleştiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, ihtiyaç sahibi olan ailelere aylık 750 TL’ye varan nakit ödemeler gerçekleştirileceğini duyurdu. Başvuruların e-Devlet Kapısı üzerinden alınacağı Aile Destek Programı’nın kapsamına ilişkin oldukça detaylı bir açıklama gerçekleştiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, destek programından kimlerinin yararlanabileceğinin yanı sıra programa ayrılan toplam bütçe miktarını da açıkladı. Öte yandan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’nun konuya ilişkin açıklamalarının ardından başvuruların Kurban Bayramı öncesinde başlayacağı öğrenildi.

Sadece İhtiyaç Sahibi Olan Vatandaşlara Verilecek

Geçtiğimiz Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile Destek Programı kapsamında kamu işçileri ve vatandaşların yararlanamayacağını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklamalarının ardından konuyu detaylandıran Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu; “Bir sene boyunca düzenli olarak vatandaşlarımıza her ay verilecek bir yardım paketi açıklandı. Aile Desteği Programı dedik. Kamu işçileri ve memurlar faydalanamıyor. Haziran ayının üçüncü haftasından itibaren sosyal yardım kuruluşları ve e-Devlet üzerinden başvuru alınacak. Gelir testi tekrardan yapılmayacak. Sosyal yardımlardan faydalananlar yararlanıyor. 300 TL ile 750 TL arasında rakam. Biz 2022 bütçemizde 104 milyar liralık pay ayırdık sosyal yardımlarla alakalı. Son açıklanan paket halen yardım alanlara ek destek. 300 TL ila 750 TL arasında” ifadeleri yer almıştı. Öte yandan Aile Destek Programı kapsamında bu hafta itibariyle başvuruların e-Devlet üzerinden başlaması bekleniyor.

İlgili Makaleler