Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ücretleri bayramı beklemeden hesaplara yatırıyoruz!

Bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Bayram ikramiyeleri, öğrencilere kredi burs ödemeleri ve engelli yaşlı bakım ücretleri hakkında da konuşan Erdoğan, “Bayramı beklemeden hesaplarına yatırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün basına önemli açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı öncesi 64,2 milyar lira ikramiye dağıtıldığını duyuran Erdoğan, bayram ikramiyeleri, öğrencilere kredi burs ödemeleri ve engelli yaşlı bakım ücretleri hakkında açıklamada bulundu.
Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Bu bayramda emeklilerimize biner lira bayram ikramiyesini ödüyoruz. Bugüne kadar 64,2 milyar lira ikramiye dağıttık. Ayrıca engelli ve yaşlı bakım ücretlerini de bayramı beklemeden hesaplarına yatırıyoruz. Kredi ve burs ödemelerini de bayram öncesi tamamlayacağız.

Yüksek randımanlı fındık tesliminde destekleme ödemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca fındık üreticisine de müjdeyi duyurdu. Yüksek randımanlı fındık tesliminde ortalama kilogram başına bir TL, gübre ve mazot desteği olarak da kilogram başına 2 TL destekleme ödemesi yapıldığını belirten Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

Geçtiğimiz yıl Toprak Mahsulleri ofisimiz 16,5-17 lira üzerinden alıma çıkmıştı. Bu sayede düşme eğilimi gösteren fındık fiyatları sezon içinde 18-20 lira civarında seyretmiş ve böylece üretici alın terinin karşılığını alabilmişti.

Giresun kalite kabuklu fındık için Toprak Mahsulleri ofisimizin kilogram alış fiyatı 22,5 liradır. Yüksek randımanlı fındık tesliminde ortalama kilogram başına bir TL, gübre ve mazot desteği olarak da kilogram başına 2 TL destekleme ödemesi yapıyoruz.

Ayrıca kuru incir ve kuru üzüm müdahale alımlarına bu yıl kayısı da ilave ediyoruz. Her alanda üreticimizin yanında yer almaya devam edeceğiz.

İlgili Makaleler