Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa seslendi: 100 milyar liralık ekonomik destek paketini paylaştık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşması yaptı. Erdoğan corona virüsü salgını hakkında yaptığı bilgilendirme konuşmasında, Türkiye’nin uyguladığı tedbirlerden bahsetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüsü salgını ana teması olan ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Erdoğan virüsün Çin’de ilk ortaya çıkmasından bu yana Türkiye’de uygulanan tedbirlerden ve ekonomik tedbirlerden bahsetti.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Ülkemizde ilk hastamız 10 Mart’ta tespit edilmiştir. Bunu izleyen günlerde, okulların tatil edilmesi, etkinliklerin ertelenmesi gibi birçok faaliyeti hayata geçirdik. İlk can kaybımızı 18 Mart’ta verdik. Yaklaşık 100 milyar liralık ekonomik destek paketini paylaştık. Ayrıca en düşük emekli maaşını 1500 liraya çıkardık.

Ülkemizde 53 bin vatandaşımızı evlerinde izlemeye aldık. Bunlardan 709 kişi tamamen taburcu olurken 460 kişiden ileri tetkit yapıldı. Tedavi hastalarımızın altındaki 44 kişiyi maalesef kaybettik.

Virüs daha kronik hastalığı olanlar ve yaşlılarımızda daha kötü sonuçlara yol açıyor. Vefat eden hastalarımızın tamamında kovid dışında ilave hastalıklarda mevcuttu.

Dünyanın 69 ülkesi bizden yardım istemiş ve gereken 17 ülkeye yardım gönderilmiştir. Her türlü senaryoya karşı hazırlığımız vardı. Hastalığı 2-3 hafta içinde olabildiğince en az hasarla çıkacağız.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

Ayrıntılar geliyor…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir