EkonomiGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emekli maaş ödemeleri ile ilgili önemli açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası Türkiye’nin salgındaki durumu hakkında önemli bilgilendirmelerde bulunurken, emekli maaş ödemelerine de değindi. Erdoğan, maaş ödemelerinin bayrama kadar bitirileceğini söyledi.

Türkiye’de corona virüsü salgını için yapılan toplantılar ve çalışmalar devam ediyor. Bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Yeni vaka sayısında düşüşler yaşandığını söyleyen Erdoğan tedbirli olmaya devam edilmesi gerektiğini bildirdi. Salgın sürecinde vatandaşlara yapılan desteklerden bahseden Erdoğan emekli maaşlarına da ilişkin açıklama yaptı.

BAYRAMA KADAR BİTİRECEĞİZ

Konuşmasında emeklilerin maaş ödemelerinin bayrama kadar bitireleceğini söyleyen Erdoğan, “Emeklilerimizin maaş ödemelerini 15 maaştan itibaren yatırarak bayrama kadar bitireceğiz. Mayıs ayı işsizlik sigorta ödemelerini de öne çektik. 4.4 milyon vatandaşımıza biner lira nakit desteği verdik. İşsiz kalan vatandaşlarımıza yönelik 3. faz nakit desteği programında ödemeler başladı. Sayı 900 bini buldu.” İfadelerini kullandı.

ÇAY ÜRETİCİLERİNE MÜJDE

Erdoğan ayrıca çay işçilerine de müjde verdi. Başka illerden çay hasadı yapmaya gidecekler için özel izin oluşturulacağını açıkladığı konuşmasında, “İçişleri Bakanlığımız başka illerde oturup da çay hasadı amacıyla bahçelerine gidecek müstahsiller için e-devlet sisteminde özel bir izin talep bölümü açacaktır. Hasatla beraber yaş çay alımları başlayacaktır. 2020 yıl yaş çay alım fiyatı 3 lira 27 kuruş olarak belirlenmiştir.” Dedi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler