Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklama: Vatandaşlara 1000 Lira Ödeme ve Maaş Desteği Veriliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında milyonlarca vatandaşa yapılan ve yapılmaya devam edilen yardımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 1000 lira Pandemi Sosyal Yardım ödemelerine değinerek vatandaşlara maaş desteği hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınına katıldı ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında corona virüsü salgını konusuna değindi ve bu dönemde vatandaşlara yapılan yardımları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ailelere verilen 1000 lira Pandemi Sosyal Yardım ödemesi ve geliri olmayan veya dar gelirli vatandaşlara verilen maaş desteği hakkında açıklamalarda bulundu.

100 LİRA SOSYAL YARDIM

Ailelere yapılan 1000 lira ödeme hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında 5 milyon 500 bin kişiye yardım yapıldığını belirterek “5 milyon 500 bin kişiye 1000 TL destek verdik. Ama buna bile muhalefet ne verdiniz ki dedi. Düşünün 5 milyon 500 bin kişiye karşılıksız para verdik.” ifadelerini kullandı.

1000 TL başvuru sonucuna e Devlet kapısı üzerinden bakılabiliyor. Vatandaşlar aşağıdaki link üzerinden sonuçlarını sorgulayabilir.

Sorgulama İçin TIKLAYIN.

DAR GELİRLİYE MAAŞ DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarının devamında geliri olmayanlara veya dar gelirlilere maaş desteği ödemeleri hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bu konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Bizim bir çalışmamız daha var. Sosyal Dayanışma Vakfı, kaymakamlıklar vasıtasıyla dar gelirlilere maaş veriyor. O ayrı bir konu. Sadece bu süreç içinde 5 buçuk milyon kişiye 1000 TL verdik. Vefa sosyal destek grupları ellerinde kolilerle gıda dağıttılar”

MAAŞ DESTEĞİ BAŞVURUSU

Dar gelirli, geliri olmayan vatandaşlara verilen maaş desteği başvurular Kaymakamlıklar veya SYDV’ler aracılığı ile alınıyor. Maaş desteği almak isteyen vatandaşların buralara başvuru yapması gerekiyor.

İlgili Makaleler