Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, corona virüs tedbirleri kapsamında bugün video konferans yöntemiyle toplantı yaptı. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından basına önemli açıklamalarda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Parayla maske satışı yasaktır. Salgın bitine kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stoğumuz vardır. Devlet olarak vatandaşlarımıza ücretsiz maske ulaştırmakta kararlıyız.

65 yaş üstü veya kronik hasta olan 1 milyon 321 bin vatandaşlarımızın temel ihtiyaç taleplerini yerine getirdik. Çalışan ve görevli olanlar dışındaki tüm vatandaşlarımızın evde kalmasını sağlayarak yayılma hızının azami rakama indirmeliyiz.

Hastanelerimizde teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Yeşilköy Havalimanını, Sancaktepe Havalimanını olduğu kısmı bin odalık hastaneyi yapıyoruz. Süratle buraları bitireceğiz. Ve tamamiyle insanımızın halkımızın hizmetine sunacağız. Bizi yakından ilgilendirdiği için Avrupa ve ABD’deki gelişmeleri an be an takip ediyoruz.

Türkiye’nin her ilinde Vefa Sosyal Destek grupları oluşturduk ve bunlar valiliklerimizi kontrolü altındadır.
Yeşilköy Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’de havaalanı kısmını 45 gün içerisinde 1000’er yataklı hastane olarak tesis edeceğiz.

2 milyon 300 bin haneye daha yardım ulaştıracağız. Yevmiye ve günlük kazancıyla yaşamını idame ettiren vatandaşlarımız valilik ve kaymakamlara telefonla başvurmaları halinde devletimiz onlara da her türlü desteği verecek.

Ekonomik tedbirler hakkında da açıklama yapan Erdoğan, “Hiç bir geliri olmayan vatandaşlara devletimiz her türlü desteği verecektir.” diyerek Valiliklere yönlendirdi.

Ayrıntılar geliyor…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir