Eğitim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eğitim kararı: Kapatılması daha yararlı olur!

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açıköğretim psikoloji lisans programları hakkındaki görüş ve değerlendirmelerini içeren ön raporunu sunmuştu. Erdoğan ‘ın açıköğretim psikoloji lisans programlarının kapatılmasının daha yararlı olacağı yönünde görüş bildirdiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, açıköğretim psikoloji lisans programları hakkındaki görüş ve değerlendirmelerini içeren ön raporunu tamamlamış ve Erdoğan’a sunmuştu. Erdoğan’ın açıköğretim psikoloji lisans programları için kararı belli oldu. Kararı sosyal medya üzerinden duyuran İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan ‘ın açıköğretim psikoloji lisans programlarının kapatılmasının daha yararlı olacağı yönünde görüş bildirdiğini duyurdu.

KAPATILMASI DAHA YARARLI

Altun tarafından yapılan açıklamalarda, ”Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu “psikoloji lisans eğitiminin büyük oranda uygulama gerektiren mahiyeti ve yükseköğretimde kalitenin korunması amacıyla örgün olarak yapılmasının daha uygun olacağı yönünde” bir rapor hazırlamış ve Cumhurbaşkanımıza sunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun ilgili raporuna binaen “açıköğretim psikoloji lisans programlarının kapatılmasının daha yararlı olacağı” yönündeki görüşünü Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına bildirmiştir.” İfadeleri kullanıldı.

İlgili Makaleler