Ekonomi

Daha Önce Devletten Destek Almadıysanız 1000 Lira Alabilirsiniz ! İnternetten Kontrol Edin

Engelli, yaşlı veya dul olmak gibi belirli durumlar dahilinde vatandaşlara düzenli olarak yardım ödemesi yapılıyor. Ayrıca gıda giyecek ya da doğrudan maddi destek şeklinde gerçekleştirilen bu yardımlardan pek çok kişi yararlanabildiği gibi daha önce para yardımı almamış kişilere yardım ödemesi yapılıyor.

Devletten sürekli yardım alanların dışında, pandemi süreciyle birlikte yardıma ihtiyaç duyan diğer kişilerin de sayısı arttı. Bu bağlamda devlet tarafından çeşitli destek paketleri devreye alındı. Bu doğrultuda pandemi sosyal destek yardımı ve düşük faizli temel ihtiyaç kredisi gibi farklı yardım ve destek programları yürürlüğe girdiği gibi daha önce herhangi bir para yardımı almamış ve İlk kez yardım talebinde bulunacaklar için yardımlar yapılıyor.

ONLİNE OLARAK BAŞVURU

Devlet tarafından sunulan neredeyse tüm yardım türleri için ilk olarak yaşanılan il ve ilçedeki sosyal yardımlaşma vakfına başvuru yapılabilir. Önceki yıllarda yardım başvurusu vakıf adresine giderek yapılıyordu ancak vakıfların çoğu pandemi sürecinde olunduğundan online olarak yardım başvurusu alabiliyor. Bu kapsamda T.C. kimlik numarası, iletişim bilgisi ve yardım talebi için kısa bir açıklama yazılması gerekiyor ve sonrasında talep ile ilgili sonuç daha önce belirtilen iletişim kanallardan bildirilecektir.

GIDA YARDIMI

Sosyal yardımlaşma vakıflarının en çok sağladığı yardımlardan biri, gıda yardımıdır. Genellikle bu yardım kapsamında kuru bakliyat, pirinç, makarna ve sıvı yağ gibi uzun süre kullanılabilecek besinler içeren gıda yardımları, tek seferliğe mahsus ya da düzenli olarak gerçekleştirilebiliyor. Yapılan başvuruda ihtiyaç duyulan yardımlar arasında gıda yardımı da varsa, yapılacak değerlendirmenin ardından uygun görüldüğü takdirde tek seferlik veya düzenli şekilde verilen yardımlardan faydalanılabilir.

1000 LİRALIK SOSYAL YARDIM

Bunun dışında sosyal yardımlaşma vakıflarının aracılık ettiği diğer yardımlar arasında, para yardımı da yer almaktadır. Örnek verilecek olursa pendemi sosyal destek programı kapsamında işsiz olan, herhangi bir sigorta kaydı bulunmayan ve farklı bir yardım almayan kişilere 1000 lira ödeme yapılıyor. Bu yardım için başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu yardım için hak kazanılması için il ve ilçedeki sosyal yardımlaşma vakfının onayı gerekiyor. Pandemi sosyal destek programı da ihtiyaç durumuna bağlı olarak tek seferlik veya tekrarlayan bir şekilde verilebiliyor.

İlgili Makaleler