Ekonomi

Dar gelirli ailelere 40 bin TL ev yardımı yapılıyor!

Türkiye’de ar gelirli vatandaşlara 40 bin TL ev yardımı yapılıyor. Corona virüsü salgının başında yardım miktarının arttırılmasına karar verilmişti. Normalleşme dönemi içinde de ödemeler 40 bin TL olarak yapılmaya devam ediliyor. Peki, konut yardımı kimlere ve hangi şartlar ile yapılıyor? İşte cevabı…

Türkiye’de dar gelirli vatandaşların konut sıkıntısı yaşamaması için barınma yardımları yapılıyor. Eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan vatandaşlar bu yardımlardan faydalanabiliyorlar. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, daha önce yaptığı açıklamalarda ev yapım ve onarımına yönelik barınma yardımları için ödenen miktarların arttırıldığını duyurmuştu.

Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda, “Kovid-19’la mücadele sürecinin başında miktar artışı kararı aldığımız barınma yardımlarımız normalleşme süreci ve sonrasında da bu oranlarla devam edecek. Bakanlık olarak farklı sosyal yardım programlarımızla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.” İfadeleri kullanıldı.

Prefabrik evler için yardımın 30 bin TL’ye yükseltildiğini haber veren Selçuk yardımlara ilişkin açıklamalarında, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik barınma yardımlarımız kapsamında betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise hane başına azami 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık. Ayrıca prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında bir hanenin alabileceği azami yardım tutarını da 20 bin liradan 30 bin liraya yükselttik. Daha önce 3 bin lira olan, afet olayları sonrasında yapılan ev eşyası yardımlarımızı 5 bin lira olarak revize ettik.” dedi.

Ev yardımına kimler başvuruda bulunabilir?

Bakanlık tarafından ev yardımı daha çok kırsal alanda kendilerine ait evlerde ikamet eden ihtiyaç sahibi hanelerin evlerindeki yaşam koşullarının iyileştirilmesi için yapılıyor.

İşte başvuru şartları:

18 yaş üstü olmak,

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701,32 TL) az olmak,

Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olmak,

Onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olmak,

Ev yardımından faydalanmak isteyen vatandaşların, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıflarına şahsen giderek başvuru işlemlerini yapması gerekiyor.

İlgili Makaleler