Gündem

Dev firmadan zam açıklaması geldi! Ikea’nın yetkilisi, maliyetlere daha fazla direnemediklerini açıkladı!

Geçtiğimiz seneden bu yana para piyasalarında ve altın piyasasında gözlenmeye devam eden olumsuz gelişmeler, gündelik hayat akışı içerisinde hizmet veren pek çok firmadan zam açıklamalarının gelmesine sebep oldu. Ek olarak 2022 yılına girilmiş olduğu an itibari ile yükselişe geçen enflasyon ve buna bağlı olarak da artan maliyetler hem yeni firmaların hem de köklü firmaların fiyatlandırma politikalarında değişikliğe gitmelerine yol açtı.

Ekonomik alanda ve diğer alanlarda yaşanan olumsuz gelişmeler ışığında bugün hemen hemen her sektörden yüksek oranlı zam açıklamaları gelmeye devam ederken uzun süredir fiyat artışına gitmemek konusunda direnen bir firmadan daha beklenen zam açıklaması geldi. Küresel çapta hizmet veren mobilya firması Ikea, almış olduğu yeni kararı ana firmasının CEO’su aracılığı ile kamuoyuna duyurdu. Dev firmanın almış olduğu yeni karar dünya çapında büyük yankı uyandırırken zam oranına ilişkin net bir bilgi verilmedi.

ZAM KARARI PAYLAŞILDI!

Küresel çapta hizmet veren ve ülkemizde de pek çok tüketici tarafından tercih edilen firmaların başında gelen Ikea, son dönemlerde artan maliyetlere rağmen rakiplerinin aksine zam kararı almama konusunda oldukça büyük bir direnç gösterdi. Ancak giderek artan enflasyon karşısında daha fazla dik duramayan firma, yeni kararını kamuoyu ile paylaşmak durumunda kaldı.

Ikea’nın ana firması Ikea Group’ta CEO olarak görev yapan Jon Abrahamsson Ring, firmanın yeni kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. “Fiyatları arttırmak durumunda kalmış olmak kalbimi kırıyor. Ne yazık ki artan nakliye ve hammadde fiyatlarını artık göz ardı edemiyoruz” ifadelerini kullanan Ring, mobilya devi firmanın da artan enflasyon karşısında daha fazla dik duramadığını gözler önüne serdi.

İKİ YILLIK MALİYETİ KARŞILADILAR!

Yeni zam açıklaması ile küresel çapta büyük yankı uyandıran Ikea Group CEO’su Abrahamsson Ring, son iki yılda orta çıkan 1 milyar eurodan fazla maliyet artışının firma tarafından karşılandığını ancak artık bunun mümkün olmadığını ifade etti. Ayrıca Ring, şirketin gelirinin yüzde 6,5 arttığını ve 44,6 milyar euroya ulaştığını da belirtti.

İlgili Makaleler