Ekonomi

Dev petrol şirketi binlerce kişiyi işten çıkaracak!

Corona virüsü sürecinde pek çok şirketten işten çıkarma haberleri geldi. Son olarak Petrol üretici dev şirketlerden BP’nin 10 bin kişiyi işten çıkaracağı öğrenildi. 70 bin kişinin çalıştığı BP işten çıkarmalar sayesinde 2,5 milyar dolar tasarruf etmeyi amaçlıyor.

Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü nedeniyle pek çok şirketin işten çıkarmalar yaptı. Son olarak petrol şirketlerinden olan BP’nin ağırlıklı olarak beyaz yakalılardan olmak üzere 10 bin kişinin işine son vereceği öğrenildi.
Üst düzey yöneticilerin de maaşını askıya aldığı öğrenilen şirketin, Üst Yönetcisi Bernard Looney, işten çıkarma planına petrol fiyatlarındaki düşüşün neden olduğunu söyledi.

Kazanabileceğinizden çok harcıyoruz

Loney konu hakkındaki açıklamalarında, “Petrol fiyatları kar edebileceğimiz seviyenin altına indi. Kazanabileceğimizden çok daha fazla para harcıyoruz. Her gün milyonlarca dolardan bahsediyorum. Kovid-19 salgını baş gösterdi. İnsan trajedilerinin ötesinde, salgın şirketimiz ve sektörümüz için de sonuçları olan büyük çaplı ekonomik bozulmaya neden oldu.” ifadelerini kullandı.

Şirket tarafından daha önce yapılan açıklamalarda, corona virüsü salgını süresince maliyetlerini kısmak ve karlılığına artırmak için istihdamı azaltma veya işten çıkarma yollarına başvurmayacağını bildirilmişti.

İlgili Makaleler