Ekonomi

Devlet 1000 TL pandemi yardımı sorgulama! Başvurular devam ediyor mu?

Corona virüsü salgını nedeniyle ’ekonomik istikrar kalkanı’ paketi kapsamında ihtiyacı olanlara 1000 TL destek verildi. Devlet tarafından verilen 1000 TL pandemi desteğine 3. Faz başvuruları gerçekleştirildi. Peki, pandemi yardımı sonuç sorgulama nasıl yapılır? Başvurular devam ediyor mu?

Çin Wuhan’dan bir hayvan pazarından çıktığı iddia edilen corona virüsü tüm dünyaya yayıldı. Türkiye’de 11 Mart tarihinde tespit edilen corona virüsü nedeniyle bir çok tedbir alındı. Çok sayıda işletme bu dönemde kapatıldı. Hükümet vatandaşların ekonomik mağduriyet yaşamaması için ’ekonomik istikrar kalkanı’ paketini devreye soktu. Paket kapsamında vatandaşlara 1000 TL pandemi yardımı yapıldı. 5,5 milyondan fazla başvuru yapılan destekte 3. Faz başvuruları alındı.

Sonuçlar nasıl öğrenilecek?

Vatandaşlar tarafından sonuçların nasıl sorgulanacağı araştırılıyor. Pandemi 1000 TL desteğine başvuran vatandaşlar, kendilerine ödenek çıkıp çıkmadığını e-Devlet üzerinden öğrenebilirler.

Öte yandan devletin 1000 TL desteğine başvurular devam ediyor. Düzenli geliri olmayanlar ve günlük yevmiye ile çalışırken işsiz kalıp gelirinden olanlar 1000 TL pandemi desteğine e- Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunabilirler.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

TC Kimlik Numarasının son hanesi;

0 olan vatandaşların Pazartesi,

2 olan vatandaşların Salı,

4 olan vatandaşların Çarşamba,

6 olan vatandaşların Perşembe,

8 olan vatandaşların Cuma günlerinde başvuruları alınacaktır.

Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir.

BAŞVURU YAPMAK VE SONUÇ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

İlgili Makaleler