Kamu Haberleri

Devlet barınma yardımı kimlere yapılır? Barınma yardımı ne kadar? Barınma yardımı başvuru şartları nelerdir? Barınma yardımı başvurusu nasıl yapılır?

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmak için çalışmalar devam ediyor. Devlet tarafından depremzedelere ev verilecek. Ancak Türkiye’de sadece depremzedelere değil ihtiyaç sahiplerine de ev yardımı yapılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan vatandaşlara nakdi yardım yapıyor. Bakanlık tarafından yapılan yardımlar 40 bine kadar varabiliyor.

Maddi olarak zor durumda olan vatandaşların mağduriyetinin önüne geçmek için devlet çeşitli destekler sağlıyor. Ev yardımı da ekonomik olarak sıkıntı yaşayan vatandaşlara yapılan yardımlardan biri. 2020 yılı içerisinde betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise hane başına azami 15 bin liradan 20 bin liraya yükseltildi.

.
Ayrıca prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında bir hanenin alabileceği azami yardım tutarını da 20 bin liradan 30 bin liraya çıkarken, daha önce 3 bin lira olan afet olayları sonrasında yapılan ev eşyası yardımları 5 bin liraya çıkarıldı.

Barınma yardımından yararlanmak isteyenlerin;

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701,32 TL) az olmakla birlikte;
Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma,
Aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma,
18 yaşından büyük olma gibi şartları sağlaması gerekiyor.

Barınma yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Gerekli şatları sağlayan vatandaşların barınma yardımından faydalanmaları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ya da Çalışma İl Müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekiyor.

İlgili Makaleler