Ekonomi

Devlet Kurban Bayramı’nda vatandaşlara 500 TL ödeme yapacak mı? Bakanlık duyurdu!

Kurban Bayramı’na az bir süre kala emeklilerin bayram ikramiyeleri hesaplarına yatırılırken, vatandaşlar tarafından herkes için bayram harçlığı yatırılıp yatırılmayacağı merak ediyor. Devletin açık kapı uygulamasından vatandaşlara 500 TL bayram harçlığı ödemesi yapılacağı iddia ediliyor. İçişleri Bakanlığı bayram harçlığı ile ilgili iddiaları yanıtladı.

Bu sene corona virüsü salgının etkisiyle Hükümet tarafından vatandaşlara çeşitli destekler sağlandı. 31 Temmuz tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı’na az bir süre kala ise internet sayfalarında devletin açık kapı uygulaması ile vatandaşlara 500 TL harçlık ödemesi yapılacağı iddiaları dolaştı. Bayram harçlığı iddiaları için ise İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

Bayram harçlığı iddiaları asılsız

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Sosyal medya üzerinden yayılan “Açık Kapı” hizmeti üzerinden başvurulması durumunda, bayram harçlığı benzeri sosyal yardımların yapılacağı yönündeki haberler asılsızdır. “Açık Kapı” birimlerinin yardım dağıtmak, sosyal destek ödemesi gerçekleştirmek gibi bir görevi bulunmamaktadır. Bu şekildeki asılsız haberlere itibar edilmemesi önem arz etmektedir.” İfadeleri kullanıldı.

İlgili Makaleler