Personel Alımı

Devlet Memuru Olmak İsteyenlere Yeşil Işık O Bankadan Geldi: 150 Memur Birden Alınacak! 2022 Memur Alımları İçin Başvurular…

Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşların başvuru yapabileceği bir memur alımı gerçekleştirecek olan Halkbank, 2022 yılı toplu personel alımı için düğmeye bastı. Bu senenin ilk alımında 150 memur alacak olan Halkbank, şartları da açıkladı.

Kamu kurum ve kuruluşlarının yılın ilk istihdamı için düğmeye bastığı şu günlerde bir istihdam müjdesi de Halkbank’tan geldi. Sınavlı bir şekilde memur alımı gerçekleştirecek olan Halkbank, sınav yerlerini de duyurdu.

Halkbank Personel Alımları İçin Başvurular Başladı

Geçtiğimiz gün toplu personel alacağını açıklamış olan Halkbank, İstanbul’da çalıştırılmak üzere, 150 Bilgi Teknolojileri Uzman Yardımcısı alacağını duyurdu. Konuyla ilgili detaylı bir açıklama yayınlamış olan Halkbank, personel alımını sınavlı bir şekilde gerçekleştireceğini açıkladı. Sınava başvuruları 6 Mayıs 2022 tarihi ile 27 Mayıs 2022 tarihi arasında alacak olan Halkbank, sınava başvurular için 150 TL sınav ücreti ödenmesini gerektiğini de açıkladı. Bu kapsamda 6 Mayıs 2022 Cuma günü saat 09:00’dan 27 Mayıs 2022 Cuma günü saat 17:00’ye kadar gerçekleştirilebilecek olan sınavın başvuru ücretlerinin Halkbank Yıldız Teknik Üniversitesi hesabına yatırılması gerektiği açıklandı. Öte yandan Halkbank’ın memurluk sınavı 25 Haziran 2022 tarihinde; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İzmir, İstanbul, Konya, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon illerinde yapılacağı öğrenildi.

Halkbank Personel Alımı Başvuru Şartları Neler 2022?

Personel alımı için aradığı şartları detaylı bir şekilde kamuoyu ile paylaşmış olan Halkbank, temel şartlarını; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 01.01.1993 ve sonrası ile 01.01.2004 öncesi doğumlu olmak olarak belirlemiş bulunuyor. Bunun yanı sıra tecil edilmiş olsalar dahi kasten işlenen suçlar ile ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarından hükümlü bulunmamak şartını arayan Halkbank, pozisyona uygun mezuniyet şartının yerine getirilmesinin yanı sıra erkek adaylar için askerlik ile herhangi bir ilişiği bulunmamasını da istiyor. Öte yandan kamu haklarından mahrum bulunmamak, Bankacılık Kanunu’na göre bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak, sağlık durumu pozisyon için elverişli olmak ve düzenlenen sınavlardan başarı ile geçmek şartlarının da sağlanması gerekiyor.

İlgili Makaleler