Ekonomi

Devlet vatandaşlara aylık 80 TL fatura yardımı yapıyor!

Türkiye’de devlet sadece corona virüsü salgını esnasında değil normal zamanlarda da vatandaşlara destekler sağlıyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere fatura ödemeleri için yardım yapılıyor. 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 80 TL fatura desteği saplanıyor.

Salgından önce ve sonra pek çok ihtiyaç sahibi vatandaş devlet tarafından sağlanan destekleri araştırıyor. Devlet ihtiyacı olan ve faturalarını ödeyemeyen vatandaşlara, başvuruları halinde fatura desteği sağlıyor. Destekten faydalanmak isteyen vatandaşların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıt yaptırmaları gerekiyor ve kayıt yaptırdıktan sonra T.C. kimlikleriyle beraber elektrik faturalarını alarak PTT şubelerine bilgilendirme yapmaları gerekiyor. İhtiyaç sahibinin başvurusu halinde gerekli incelemeler PTT tarafından gerçekleştiriliyor. Eğer vatandaşın destek alması onaylanırsa para ödemesi yapılmıyor, faturadaki ödeme tutarının üzerinden yardım miktarı düşürülüyor. Peki, kim ne kadar destek alır?

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ NASIL HESAPLANIYOR?

Devlet tarafından faturasını karşılayamayan vatandaşlara verilen destek, aile fertlerinin sayısına ve elektrik miktarına göre hesaplanıyor.

1-2 kişilik evlere aylık 75 kilovasaat- 40 TL

3 kişilik evlere aylık 100 kilovasaat- 53 TL

4 kişilik evlere aylık 125 kilovasaat- 67 TL

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovasaat- 80 TL elektrik faturası desteği verilmektedir.

Kronik rahatsızlığı bulunan ve bu sebeple tıbbi elektrikli cihaz kullanan vatandaşlara, 200 lira elektrik faturası desteği sağlanmaktadır.

İlgili Makaleler