EkonomiGündem

Devletten Annelere 7 Bin 334 Lira Destek Sağlanıyor

Devlet tarafından annelere doğum, süt ve çocuk desteği veriliyor. Bu bağlamda devlet tarafından annelere 7 bin 334 lira destek sağlanıyor. İşte sağlanan desteğin detayaları...

Devlet tarafından annelere çeşitli destekler sağlanıyor. Bu destekler kapsamında annelere doğum, süt ve çocuk parası ödemesi yapılıyor. Buna göre annelere ilk çocukta 300, ikincide 400, üçüncüde 600 lira ödeme yapılıyor.

Tüm bunların yanı sıra annelere yapılan en yüksek ödeme rapor parası oluyor. Rapor parası maaşa göre değişiyor ve 112 gün üzerinde hesaplanıyor. 2019’da en düşük 6.367 lira olan bu ödeme 1 Ocak itibarıyla 7 bin 334 liraya yükseldi. Ayrıca anneler brüt maaşı 6 bin lira ise bu ödeme 14 bin 933 lira oluyor.

Annelere Destek Ödemesi
Annelere Destek Ödemesi

E-DEVLET ÜZERİNDEN KONTROL EDEBİLİRSİNİZ

Anneler destek ödemelerini isimlerine açılan Ziraat Bankası hesabına yatırılıyor. Ayrıca anneler ödemelerinin yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden kontrol edebileceklerdir.

SGK, halk arasında süt parası olarak bilinen emzirme ödeneği de veriyor. Bu para için anne ve eşinin SSK veya Bağkur’lu olması ve en az 120 gün prim ödemesinin bulunması yeterli. Bunun yanı sıra SSK’lı bir şekilde çalışırken doğum yapan anneler analık izni sonrasında yarım gün mesai yapabileceklerdir. Buna göre birinci doğumda 2 ay 15+15 gün, ikinci doğumda 4 ay, sonraki doğumlarda 6 ay süreyle yarım gün çalışma hakkı veriliyor. Annelere sağlanan destek arasında yer alıyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir