Gündem

Dijital ortamda 3 boyutlu sanal alışveriş dönemi başlayacak: Kredi ve banka kartları mazi olabilir!

Yeni yıla giriş yapılmadan hemen önce Türk Lirasının dijital ortamın ortama aktarılmasına yönelik çalışmalar olumlu sonuç verdi. Dijital üzerinden ilk ödeme başarılı şekilde gerçekleştirildi.

Türk Lirasındaki bu gelişme uzman yorumları ile çarpıcı sonuçlara ulaştı. Özellikle altın ve para piyasalarında yatırımcılara yönelik tavsiyeleri ile ön plana çıkan isim İslam Memiş ileriye dönük olarak atılan bu adımın zamanla kredi kartı ve banka kartlarını ortadan kaldıracağını açıkladı.

“DİJİTAL CÜZDANLAR İLE 3 BOYUTLU SANAL ALIŞVERİŞ!”

Her yıl dijitaldeki gelişmeler hızını gittikçe arttırıyor. Dünya farklı bir noktaya evrilirken Türkiye’de buradan payını alıyor. Uzman isim dijital para dönemine hazır mısınız? diyerek önemli ve kritik bir yazı paylaşımında bulundu. Ele aldığı konu ise dijitale ilk adımını atan Türk lirası ve ileride getirebilecekleri hakkında bir paylaşımdı.

Memiş, 2023 yılı itibariyle dünyanın kredi kartı ve banka kartı kullanımının tamamen terk edeceğini ifade ettiği konuşmasında çarpıcı başlıkları da değildi. “Hızlı bir şekilde hayatımız değişecek” dediği bu yeni sistemde “dijitalde şaşırtacak gelişmelere hazırlıklı olun!” diyerek uyarıda da bulundu. Memiş uyardı: “Önümüzdeki dönemde dijital cüzdanlar kullanılmaya başlanabilir. 3 boyutlu alışveriş şaşırtmasın. Bulunduğunuz herhangi bir noktadan evlerin salonlarında üç boyutlu halde satın alınacak ürün tek tek incelenebilecek” dedikten sonra uç bir örnek verdi.

GELENEKSEL ALIŞKANLIKLAR BİR BİR TÜKENECEK!”

Araç satın almak isteyenler artık galerilere gitmeyecek evin salonunda 3 boyutlu olarak aracı inceleyebilecek. Satın alma işlemi yine dijital ortamda tamamlanacak ve araç kapıya kadar getirilecek. 2022 yılında her ne kadar ilginç gelse de kripto paralar hayatın hemen her alanına aksetti. Bazı ülkeler güncel para birimi olarak dahi kriptoyu ekledi. Tüm bu yasal düzenlemeler dijitalde ülkelerin kripto paraları tanıması, ardından deri altında çip uygulamalarının yapılmasının başlandığı söylemleri yepyeni bir döneme geçiş yapıldığının da işaretiydi.

“Geleneksel alışkanlıklar bir bir tükenecek” diyen Memiş yeni çağ’da dijitalin başlatacaklarına hazırlıklı olun, dedi. Muhasebe ve maliye’ye yönelik tüm yasal süreç hızla değişecek. Ülkelerin her biri kendi dijital parasını ortaya koydu ve test aşamalarından başarılı geçti. Sürece Türkiye’de dahil oldu. İlk ödeme dijital ortamda başarılı şekilde yapılabildi. Bu uygulamanın sonuçlarını Merkez Bankası paylaştı.

İlgili Makaleler