Gündem

Dikkat! Bu Bankalar Esnafa Ücretsiz POS Cihazı Verecek: Esnafın Yüzünü Güldürecek Destek Açıklandı!

Esnafların en büyük giderlerinden birini de şüphesiz POS cihazları oluşturuyor. Günümüzde her şeyin kredi kartı veya banka kartları ile alındığı düşünüldüğünde; büyük küçük demeden tüm esnafların dükkanlarında POS cihazları bulundurması gerekiyor. Bu nedenle esnaf ve çeşitli büyüklükteki işletmeleri banka müşterisi yapmak için harekete geçmiş olan bankalar, bedava POS verme kampanyalarına 2022 yılında da devam ediyor.

Bankaların bireysel müşterilerin yanı sıra kurumsal müşterilere de sıkça ihtiyacı oluyor. Özellikle toplu para akışını daha sık sağlayan kurumsal müşteriler, bankaların hedeflediği müşteri kitlesi arasında yer alıyor. Bu nedenle sık sık kurumsal müşterilerine yönelik kampanyalar düzenleyen bankalar, özellikle maliyeti yüksek olan POS cihazlarını hediye edecekleri 2022 yılı kampanyalarını da açıklamış bulunuyor.

Bu Bankalar Ücretsiz Yazar Kasa POS Cihazı Veriyor

Esnaflar için çeşitli avantajlar sunan bankaların en büyük avantajı esnafın mali yükünü düşürecek POS cihazlarını karşılamaları oluyor. Bu bağlamda 2022 yılında; Akbank, Yapı Kredi Bankası, TEB, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Denizbank, Türkiye İş Bankası, Garanti BBVA gibi bankalar ücretsiz POS cihazı sağlıyor. Bunun yanı sıra Yapı Kredi Bankası, 1.500 TL’ye kadar cirosu olan işletmelerden herhangi bir komisyon istemezken; TEB, 100.000 TL’ye kadar ciro limiti avantajı; Ziraat Bankası, komisyonsuz işlem avantajı; Denizbank ise, aylık kazanca göre değişen esnek komisyonlar gibi çeşitli avantajları esnaflara sunuyor. Öte yandan 48 ay boyunca aylık 3.500 TL’lik işlem yapma zorunluluğu koyan Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Denizbank, Vakıfbank, TEB, Akbank, Garanti BBVA ve Odeabank esnaflara Vera yazar kasa da sağlıyor.

Esnafın Ortak POS Arayışına Bu Bankalar Son Veriyor

Ortak POS’un en büyük avantajı, esnafın ekstra bir komisyon ödemeden anlaşmalı lan banka kartlarından ödeme alabilmesi oluyor. Bu kapsamda geniş bir iş birliği gerçekleştirmiş olan TEB; Akbank, Yapı Kredi, Vakıfbank, Halkbank, Finansbank, Ziraat ve İş Bankası uygulamalarını tek POS üzerinde çalıştırma ve tüm ödemeleri tek bir POS üzerinden alma avantajı sağlıyor. Bu bağlamda aynı 8 banka ile çalışabilme avantajı sağlayan Akbank, ortak POS anlaşmasında; İş Bankası, Garanti BBVA, QNB Finansbank, Yapı Kredi, Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, TEB, Denizbank ve Türkiye Finans ile anlaşmaya varmış bulunuyor. Garanti BBVA ise, ortak POS’un yanı sıra döviz POS gibi özel POS cihazlarıyla da esnaflara çeşitli avantajlar sağlıyor.

İlgili Makaleler