Personel Alımı

Din Görevlileri İçin Yurtdışında Çalışma Fırsatı Doğdu; Avrupa Ülkeleri de Var! Kadın veya Erkek Olmak Fark Etmiyor! Başvurular….

Kamu kurum ve kuruluş alımları bugün de devam ediyor. Her gün bir kamu kurum ve kuruluşunun yeni personel alımı için duyuru yayınladığı şu günlerde haber bu kez Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelmiş bulunuyor. Yurtdışında istihdam etmek üzere din görevlisi arayışı içerisinde olan Diyanet İşleri Başkanlığı, tam 120 yeni din görevlisi alıyor.

Kamuda çalışmak isteyen vatandaşlar için kamu kurum ve kuruluşlarına alımların arka arkası kesilmiyor. Pek çok bakanlığın toplu alım gerçekleştirdiği haziran ayında Diyanet İşleri Başkanlığı’ da toplu din görevlisi için personel alımı gerçekleştireceğini açıklamış bulunuyor. Mesleki Ehliyet Sınavı ile alınacak olan 120 din görevlisinin bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor.

Mesleki Ehliyet Sınavı’ndan Geçmek Şart

2022 yılında yapacağı yurtdışı sözleşmeli din görevlisi sınavı için duyuru gerçekleştirmiş olan Diyanet İşleri Başkanlığı, istihdamını sağlayacağı 120 din görevlisi için yapılacak olan sınava başvuruları 1 Temmuz 2022 tarihi ile 5 Ağustos 2022 tarihleri arasında kabul ediyor. Arama motoruna “Sözleşmeli Din Görevlisi Sınav Başvuru” yazılarak, kolaylıkla başvuru yapılabilecek olan sınav başvurusunun ardından sınava giren adaylardan sadece sınavı geçen adaylar, yurtdışında istihdam edilebiliyor. Bu kapsamda Mesleki Ehliyet Sınavı’nda Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler soran Diyanet İşleri Başkanlığı, Yurtdışı Temsil ve Yeterlik Sınavı’nda ise, temsil kabiliyeti, genel kültür ve Türkçe kullanma becerisini ölçecek sorular soruyor.

Listede 26 Ülke Bulunuyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınacak olan 120 din görevlisinin; ABD, Almanya, Avustralya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Norveç, Japonya, Uganda, Nijer, Nijerya, Sudan, Tanzanya, Zimbabve, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Kenya, Çad, Kamerun ve Etiyopya olmak üzere 26 farklı ülkede istihdam edilmesi planlanıyor. Bu nedenle din görevlilerin başvuruya esas olan genel şartları taşımasına ek olarak Mesleki Ehliyet Sınavı’nı geçmesi de yetmiyor. Aynı zamanda ülkede konuşulan resmi dil veya o ülkede yaygın olarak kullanılan dillerden birisi için sınav son başvuru tarihi itibariyle Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’ndan (YDS) veya YDS’nin dengi kabul edilen uluslarası geçerliliği olan bir dil sınavından son beş yıl içerisinde en az 50 puan alması da gerekiyor.

İlgili Makaleler