Personel Alımı

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde KPSS şartsız 180 memur alımı yapılacak! Başvuru şartları belli oldu!

Kamuda istihdamı güçlendirme çalışmaları devam ederken, çeşitli bakanlık, kurum ve kuruluş bünyelerinde personel alımları da hız kesmeden sürüyor. Bu kapsamda Dışişleri Bakanlığı da Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) şartı olmaksızın farklı kadrolar için 180 memur alımı gerçekleştirecek. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan personel alımı ilanında aranan şartlar ve başvuru yöntemleri ile ilgili bilgiler de paylaşıldı. İşte detaylar…

Hangi Alanlarda Kaç Personel Alınacak?

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Dışişleri Bakanlığı bünyesinde, 3 farklı kadro için 180 memur alımı gerçekleştirilecek. Söz konusu memur alımlarında KPSS şartı aranmıyor. Buna göre alım yapılacak olan kadrolar ve personel sayıları şöyle:

  • 30 Hukuk Uzmanı,
  • 75 Aday Meslek Memuru,
  • 75 Aday Konsolosluk ve İhtisas Memuru.

Adaylarda Aranan Şartlar

Sınavla yapılacak olan memur alımları için her kadroda başvuru şartları da belirlenmiş durumda. Buna göre adaylarda aranan şartlar şöyle:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 657 sayılı Kanunun 48. Maddesinde belirtilen genel şartları karşılamak,
  • 1 Ocak 2022 itibariyle 45 yaşını doldurmamış olmak,
  • Yurtiçindeki ya da YÖK tarafından onaylanmış denkliği olan yurtdışındaki üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olmak,
  • Almanca ve Fransızca sınavlarına girecek adayların İngilizcede en az C düzeyinde YDS/e-YDS puanı almış olması,

Başvuru Tarihleri

Söz konusu alımlar için giriş sınavı başvuruları 7 Kasım 2022 Pazartesi günü başlayacak ve 18 Kasım 2022 Cuma günü 18.00’da sona erecek. Başvurular E-Devlet üzerinden yapılabilecek. İlgili kadroların başvuru şartları mezuniyet türlerine göre değişiklik gösteriyor. Öte yandan Aday Meslek Memurluğu başvuruları 18 – 29 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılabilecek ve son olarak İhtisas Memurluğu sınavları için de 1 – 12 Ağustos 2022 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek. Alım yapılacak kadrolarda aranan şartlar, kadroya göre bazı maddelerde değişiklik gösterebiliyor.

İlgili Makaleler