Gündem

Yurt Dışında Corona Virüsü Nedeniyle Hayatını Kaybeden Türklerin Sayısı Yükseldi

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, 8 farklı ülkede 50 Türkiye vatandaşının koronavirüs sebebiyle hayatlarını kaybettiğini açıkladı. Kıran," 15 farklı ülkede de 151 Türkiye vatandaşımızın koronavirüs test sonuçları pozitif çıktı ve onların sağlık durumlarını da yakından izleyerek haberdar oluyoruz." diye ekledi.

Bakanlık binasında gerçekleştirilen Covid-19 Koordinasyon ve Destek Merkezi’nin açılışına katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, koronavirüsün dünya genelinde ‘pandemi’ ilan edildiğini bir kez daha hatırlattı. Kıran, “Bakanlığımızda koronavirüs salgınının dünya geneline nasıl etki ettiğini izlemek ve farklı ülkelerdeki vatandaşlarımızın bizlere olan taleplerini sağlamak için 14 Mart tarihiyle Sayın Bakanımızın isteğiyle bu merkez kurulmuştur.” açıklamasını yaptı.

HER ÇAĞRIDA BİR HİKAYE VAR

Bakan Yardımcısı Kıran, koordinasyon ve destek merkezinin şimdiye kadar 35 bin çağrıya yanıt verdiğini vurgulayarak,

”Her çağrıda bir hikaye yatmaktadır ve her çağrıya cevap vermek de talebi olan bütün vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak anlamına gelmektedir. Bu yüzden de bütün çağrılara olumlu yanıt vermeye ve titizlikle yaklaşmaya çabaladık. Personellerimiz nöbetleşe durarak yardımcı olmayı sürdürmektedir.” dedi.

HİÇBİR İSTEĞİ CEVAPSIZ BIRAKMADIK

Dışişleri Bakanlığı ve merkez aracılığıyla farklı ülkelerde bulunan Türkiye vatandaşlarının isteklerine cevap verilmesini sürdürdüklerini söyleyerek şunları ekledi:

“Bize ulaşan hiçbir isteği cevapsız bırakmadık ve 45 farklı ülkeden 15 bine yakın vatandaşımızı ülkemize getirmiş bulunmaktayız. Onları karantinaya alıp durumlarından emin olduk. Gördüğünüz üzere önemli bir şeyi başardık. Bu sebeple de koordinasyon ve destek merkezi olarak verimli ve hızlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.”

HASTALIĞA YAKALANAN SAYISI ARTIYOR

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, ona yöneltilen bir soru üzerine farklı ülkelerde bulunan vatandaşların sağlık durumu hakkında şu sözleri söyledi:

“Sayın Bakanımız geçen gün 32 Türkiye vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirtmişti. Ancak bu sayı gittikçe artıyor ve bugün öğrendiğimiz bilgilere göre 8 farklı ülkede 50 vatandaşımızı kaybettik. Dünyanın farklı yerlerinde yaşayıp koronavirüse yakalanan vatandaşlarımız da bulunmaktadır. Onların sağlık durumlarını da yakından izliyoruz ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın durumuyla Sayın Bakanımız ilgileniyor.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir