Ekonomi

Doğalgaz faturaları kabarmadan 2 bin 500 TL’ye kadar destek alabilirsiniz! Doğalgaz tüketim desteği başvuru ekranı açıldı! TC kimlik numarasını girmek yeterli!

Geçtiğimiz dönemin sonlarına doğru döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen yukarı yönlü hareketler, aralık ayının ortasına gelindiğinde tarihi seviyelere ulaştı. Merkez Bankası’nın tüm faiz indirimi kararlarına rağmen önlenmeyen bu yükseliş süreci, gündelik hayat akışı içerisinde satışa sunulan birçok hizmet başlığının ve buna bağlı olarak da hizmet ürününün yüksek oranlarda zamlanmasına sebep oldu. Yapılan zam düzenlemelerinden nasibini alan sektörlerin başında da enerji sektörü geldi.

Ocak ayına girilmesi ile birlikte duyurulan zamların başında elektrik ve doğalgaz tüketim zamları geldi. Ek olarak şubat ayının sonu itibari ile başlamış olan Rusya-Ukrayna savaşı, hali hazırda yüksek seviyelerde olan bedellerin daha da zamlanmasına yol açtı.

Günümüzde yalnızca ülkemizin değil tüm dünya ülkelerinin en büyük problemlerinden birisi haline dönüşmüş olan artan enerji fiyatları, ay sonlarında tüketicilerin üst rakamlar ile karşılaşmalarına sebep oldu. Bu durum karşısında vatandaşı koruma altına almak isteyen hükümet yetkilileri, doğalgaz faturalarını ödemekte güçlük çeken dar gelirli aileler için yeni bir destek modeli geliştirdiklerini duyurdu.

Sene başında ilk ödemeleri yapılmış olan doğalgaz tüketim destekleri, geçtiğimiz gün düzenlenmiş olan kabine toplantısından sonra güncel tutarları ile kamuoyuna duyuruldu. Üst limitlere ulaşmış olan doğalgaz tüketim desteğinden nasıl faydalanılabileceği ise merak konusu oldu.

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ GÜNCELLENDİ!

Geçtiğimiz günlerde düzenlenmiş olan kabine toplantısı sonrasında toplantı kararlarını açıklamak üzere kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz tüketim desteği limitlerinin güncellendiğini duyurdu. Alt limitin 450 TL’den 900 TL’ye, üst limitin ise bin 150 TL’den 2 bin 500 TL’ye yükseltilmiş olduğu bilgisi kaydedildi.

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURU AYRINTILARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan doğalgaz tüketim desteği hizmetinden, ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan vatandaşlar ve evde bakım gören kronik hastalar ile engelli vatandaşlar yararlanabilmektelerdir. Söz konusu  doğalgaz tüketim desteği başvuruları ise e- devlet sistemi üzerinden online olarak kabul edilmektedir.

İlgili Makaleler