Gündem

Doğalgaz faturasını yüzde 30 düşüren yöntemler…

Soğuk havaların artmasıyla ile birlikte, kombi dereceleri yükselmeye başladı. Faturalarının yüksek gelmesinden korkan vatandaşlar için, doğalgaz faturasını yüzde 30 düşüren yöntemler uzmanlar tarafından açıklandı. Detaylar işte sizlerle...

Doğalgaz tüketiminde, hemen hemen her vatandaş tarafından doğru bilenen fakat, yanlış yöntemler faturaya ekstra ödeme olarak yansıyor. Üçay Mühendislik İklimlendirme ve Şubeler Grup Direktörü Özgür Şahin ise, hem tam anlamıyla ısınmanın hem de düşük fatura ödemeyi engelleyecek yöntemleri tek tek açıkladı.

Doğalgaz faturasını en az indirecek yöntemler neler?

Kış mevsimi gelmesiyle birlikte zamlanan doğalgaz faturaları vatandaşların korkulu rüyası olmaya devam ederken, Üçay Mühendislik İklimlendirme ve Şubeler Grup Direktörü Özgür Şahin doğalgaz faturalarını düşürmek için alınacak önlemleri şu şekilde açıkladı;

Hemen hemen her vatandaş tarafından tasarruf düşüncesiyle geceleri kombilerin kapatıldığını dile getiren Şahin “gece kapatılan kombilerin tasarruf sağlamadığını aksine sabaha kadar kapalı olan kombi nedeniyle, evin tavan ve duvarları soğuyarak sabah tekrar evin ısıtılması için kombinin derecesi arttırılması ile birlikte bu durum kombi iki kat daha fazla çalışmak zorunda kalacak bu da fazla doğalgaz sarfiyatı demek. Bir diğer yanlış ise kombi kullanıcılarının birkaç saatliğine evden ayrıldıklarında kombilerini kapatarak bu yanlışı tekrar ediyorlar. Aslında tasarruf için doğru olan gece ve evde olunmadığı zamanlarda kombinin derecesini kızmak, böylece evin ısısı sabit kalacak ve ekstra doğalgaz sarfiyatı olmadığı için tasarrufu da sağlamış olacak” diyerek doğalgaz tüketimi ile ilgili doğru bilinen fakat yanlış olan bilgileri aktardı.

Doğalgaz faturasını düşürmek için kombi bakımı çok önemli

Doğalgaz faturasını en az seviyelere düşürmek için bir diğer yöntem ise kombi bakımlarının yetkili servisler aracılığıyla periyodik olarak yapılması ve arızalanmasına beklemeden gerekli bakım onarımlarının yapılıp kombilerin kışa hazırlanması ısıtma maliyetlerinde neredeyse %10 seviyelerde düşüşe neden olabilir.

Ayrıca pencere ve kapılardaki açık kısımların evdeki ısının kaybına neden olacağı için doğalgaz faturaları da buna bağlı artabilir. Isı kaybını önlemek adına ısı yalıtım şeritleriyle pencere ve kapıların çerçeveleriyle duvar arasındaki boşlukların doldurulması da ısı kaybının önüne geçilmesini sağlayarak doğalgaz faturasını etki sağlayabilir.

Peteklerin arkasına ısı yalıtım levhası yerleştirmek de doğalgaz faturası da tasarruf sağlayabilir. Peteklerin arkasına yerleştirirlen ısı yalıtım levhaları peteklerdeki ısıyı daha iyi dağıtarak böylelikle evin ısısını daha çok artırmasına ve bu sayede de tasarruf yapılmasına katkı sağlayabilir.

İlgili Makaleler