Ekonomi

Doğalgaz Müjdesinin Ardından Petrol Müjdesi de Geldi

Fatih sondaj gemimiz tarafından Karadeniz’de doğal gaz rezervi bulundu. Bunun ardından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO), 5 ilde daha 4 petrol arama izni verildiği gündeme geldi.

Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini gerçekleştirdi. Bu konu hakkınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu ve Karadeniz’de sondaj faaliyetleri yürüten Fatih sondaj gemisinin 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervi bulduğunu kamuoyu ile paylaştı.

PETROL ARAMASI YAPILABİLECEK

Türkiye Petrolleri’nin yürüttüğü çalışmanın aynı bölgede daha da fazla kaynağa erişebileceği de gündeme geldi. Bu doğrultuda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO), 5 ilde 4 sahada yüzölçümleri 29 bin 634 hektarla 61 bin 55 hektar arasında değişen sahalarda petrol arama ruhsatı verildi. Bu karar Resmi Gazete’de yayımlandı ve 5 yıl süreyle arama yapılabilecek.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün Petrol Hakkına Müteallik Kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Bu karara göre TPAO Batman, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman ve Şanlıurfa’da petrol arama faaliyetleri gerçekleştirebilecek. Bunun yanı sıra birden fazla ilin sınırlarında yer alan toplam 4 saha içinde ruhsat verildi.

İlgili Makaleler