Gündem

Dolandırıcılar Durdurulamıyor! Kendilerini Böyle Tanıtarak Kandırıyorlar!

Dolandırıcılar durmak bilmiyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamaya göre SMS üzerinden yüzlerce vatandaşı dolandırdıkları belirlenen dolandırıcılar, yeni yöntemler geliştirmeye devam ediyor. Şimdilerde ise telefonla arayarak dolandırmaya başlayan dolandırıcılar için vatandaş uyarıldı. Sinifke’de yaşayan bir vatandaşın başına gelen dolandırıcılık olayının detayları…

Suçüstü Yakalandı, 31 Kaydı Daha Çıktı!

Mersin Sinifke’de yaşayan A.Ö. isimli bir vatandaşın başına akılalmaz bir dolandırıcılık olayı geldi. A.Ö. (54) ‘ün açıklamasına göre dolandırıcılar cep telefonuyla arayıp “Banka yöneticileri FETÖ’cü. Paranızı bize teslim edin. Operasyon başarılı sonuçlanırsa valilik tarafından size ev hediye edilecek” ifadelerini kullanarak kandırmaya çalıştığı ortaya çıktı. Bu telefon konuşmasının ardından bankadaki tüm ziynet ve para eşyasını çeken A.Ö. eve döndükten sonra gelen 2 Polis görünümlü dolandırıcılara 1 altın bilezik, 8 çeyrek altın, 1 yarım altın, 1 cumhuriyet altını, 2 altın yüzük, 1 altın kolye, 66 bin TL, 70 euro ile bin dolar olmak üzere toplam 125 bin TL tutarındaki nakit para ve ziynet eşyasını verdi. Ancak bu durumdan rahatsız olup emniyete şikayet etmeye karar verdi.

Emniyet, durumu anladıktan sonra hemen harekete geçti. Ardından C.G. (30) ve E.İ.’yi (30) suçüstü yakaladı. C.G.’nin 31, E.İ. ‘nin ise 5 ayrı suçtan sabıka kaydı olduğu ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen iki dolandırıcı ise ardından tutuklandı.

İlgili Makaleler