EkonomiGündem

Dolar kaç tl? diye merak edenler şok oldu! Dolar fiyatı dibe çakıldı

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında herkes merakla Dolar kaç tl? diye araştırmaya başladı. Dolar kaç tl? diye araştıranlar son dakika güncel dolar fiyatı görünce şok oldu.

Dolar fiyatı uzun süredir devam ettirdiği yükselişi bugün açıklanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz artışı  sonrasında düşüşe geçti. Dolar kaç tl? diye araştıranlar son güncel dolar fiyatı görünce şaşkına döndü. Dolar fiyatı son durum haberimizde…

DOLAR FİYATI SERT ŞEKİLDE DÜŞTÜ

Dalgalı bir seyirle haftaya başlayan ve dalgalı şekilde ilerleyen Dolar ve Euro, aynı seyrine 18 Mart Perşembe günü sabah saatlerinde piyasaların açılmasıyla birlikte sürdürürken Cumhuriyet Merkez Bankası faiz artışı kararından sonra  sert şekilde düşmeye başladı.

DOLAR/ TL KURU DİBE ÇAKILDI

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (Kurul) toplantısı sonrasında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17’den yüzde 19’a yükseltilmesine karar verilmesinin ardından dolar hızlı bir düşüş yaşadı. Doların bu sabah alış kuru fiyatı 7,4875 TL iken satış kuru fiyatı da 7,5010 TL olmuştu. Merkez Bankası faiz kararı sonrasında, dolar alış kuru fiyatı 7,3284 TL iken satış kuru fiyatı da 7,3345 TL oldu.

İlgili Makaleler